Eiropas basketbolā parādīsies daudzmiljonu līgumi?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Nikola Mirotičs
Nikola Mirotičs Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) klubi spēlētājiem maksā miljonus, īpaši lielas summas figurē šajā vasarā brīvo aģentu tirgū. Ar basketbolistiem tiek slēgti ilgtermiņa līgumi par desmitiem un pat vairāk nekā simts miljonu ASV dolāru. Pārējā basketbola pasaule uz šī fona nobāl. Tomēr Eiropas turīgākie klubi pamazām atvēzējas...

Portāls "Eurohoops" vēsta, ka latvieša Rolanda Šmita pārstāvētā Barselonas "Lassa" izteikusi sešu gadu piedāvājumu Spānijas basketbolistam Nikola Mirotičam, kurš šajā laikā nopelnītu 70 miljonus eiro. 

Tiesa, pagaidām oficiāli darījums nav izziņots. Ja viņš piekritīs šādam piedāvājumam, kļūs par visu laiku vislabāk pelnošo basketbolistu Eiropas basketbolā.

28 gadus vecais spēka uzbrucējs esot saņēmis arī piedāvājumu no Jūtas "Jazz" komandas, kas viņam trīs gados ļautu nopelnīt 45 miljonus ASV dolāru. 

Mirotičs uz NBA pārcēlās 2014. gadā un spēlējis gana veiksmīgi, katrā no sezonām vidēji gūstot vismaz 10 punktus. Eiropā viņš pirms tam pārstāvēja Madrides "Real". 

NBA regulārajos turnīros Mirotičs piedalījies 319 mačos, kuros vidēji izcēlies ar 12,3 punktiem un savāktām 5,9 atlēkušajām bumbām zem groziem. 

Eiropā basketbolistu atalgojumu sistēma nav tik caurspīdīga kā tas ir NBA, bet turīgākie klubi saviem līderiem maksā septiņos ciparos mērāmas summas.  

Piemēram, vairāki Krievijas basketbola flagmaņa Maskavas CSKA līderi iepriekšējās sezonās saņēma vairākus miljonus ASV dolāru. Francijas saspēles vadītājs/aizsargs Nando de Kolo plānojot atgriezties NBA, bet viņa domas var mainīt ienesīgāks līgums Eiropā. Turklāt Eirolīgā viņš tiktu pie lielāka spēles laika. 

CSKA kluba budžets it kā neesot ierobežots - cik vajadzēs, tik maksās. 

Liela nauda apgrozās arī vadošajos Turcijas klubos, arī Grieķijas smagsvaros. Par vienu no turīgākajiem Eiropas klubiem tiek uzskatīts arī Jāņa Timmas pārstāvētais Maskavas apgabala "Himki", kas nākamajā sezonā sacentīsies ULEB Eirolīgā. 

Nesen "Eurohoops" ziņoja, ka ļoti vilinošu piedāvājumu Latvijas izlases saspēles vadītājam Jānim Strēlniekam izteikusi Atēnu "Panathinaikos Opap". Neoficiāli izskanējušas ziņas, ka iepriekšējā sezonā viņš Grieķijas grandā Pirejas "Olympiakos" nopelnījis ap 800 000 eiro. Strēlnieka cena Eiropas basketbolā nav kritusies un viņa nākamais līgums par vienu sezonu varētu būt pat virs miljona. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu