Plānots, ka fotoradaru kļūs divreiz vairāk (9)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ceļa zīme, kas norāda uz ātruma kontroli ar fotoradaru
Ceļa zīme, kas norāda uz ātruma kontroli ar fotoradaru Foto: Pixabay

Kā zināms, patlaban Latvijā ir uzstādīti un darbojas 100 fotoradaru un secināts, ka vietās, kur notiek automātiskā ātruma kontrole, būtiski samazinājies bojāgājušo skaits, LNT Ziņām sacījis Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dmitrijs Trofimovs.

Šā iemesla dēļ sagatavots plāns, kas paredz fotoradaru skaitu dubultot, iegādājoties 50 jaunus radarus un 50 to mulāžas. Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) norāda, ka Latvijas praksē mulāžas būtu jaunums, taču citu valstu pieredze liecina, ka arī tās ir efektīvas.

CSDD valdes loceklis Jānis Golubevs norāda, ka mulāžu ieviešana dotu iespēju “manevrēt” ar šīm iekārtām. Pēc viņa teiktā, mērķis neesot noķert un sodīt katru vadītāju.

“Mērķis ir kopējo plūsmu padarīt lēnāku un uzlabot satiksmes situāciju Latvijā. Un tie ir tie līdzekļi, ar kuriem to var izdarīt,” - tā Golubevs.

Jaunos radarus plānots sākt iegādāties 2021. gadā un projektu īstenot trīs gados. Provizoriskās izmaksas ir aptuveni pieci miljoni eiro. Tās tiktu segtas no CSDD ieņēmumiem nevis no valsts budžeta.

Finansējums tiktu izmantots radaru aprīkošanai arī ar papildu funkcijām, piemēram, lai fiksētu braukšanas vidējo ātrumu un kontrolētu, vai ir samaksāta autoceļu lietošanas nodeva un tiek ievēroti luksofora signāli.

Projekts vēl jāsaskaņo Finanšu ministrijā. Šobrīd plānots, ka valdība par to varētu lemt jūlija vidū.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu