Lietus ūdeņiem pārraujot dambi, Indijā vismaz seši bojāgājušie

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lietus ūdeņiem pārraujot dambi, Indijā vismaz seši bojāgājušie
Lietus ūdeņiem pārraujot dambi, Indijā vismaz seši bojāgājušie Foto: AP / Scanpix

Seši cilvēki gājuši bojā un vismaz 18 pazuduši bez vēsts, kad trešdien Indijas rietumos esošajā Mahārāštras štatā lietavu ūdeņi pārrāva dambi, ziņo vietējās varasiestādes.

"Izmantojot bezpilota lidaparātus, esam atraduši sešu cilvēku mirstīgās atliekas, un vairāk nekā 18 cilvēku joprojām ir uzskatāmi par bezvēsts pazudušiem," ziņu aģentūrai AFP sacīja Indijas nacionālā katastrofu seku novēršanas dienesta preses pārstāvis Aloks Avastijs.

"Pēc tam, kad pagājušajā naktī tika pārrauts Tivāres dambis, mēs esam izvietojuši divas komandas un meklējam izdzīvojušos," viņš teica.

Bez dienesta darbiniekiem izdzīvojušos Ratnagiri apkaimē 275 kilometru attālumā no Mumbajas meklē arī policijas un valdības amatpersonas.

Otrdien lietus dēļ Mumbajas graustu rajonā sabruka mūris, gāja bojā 22 cilvēki un vēl apmēram 20 cilvēku tika ievainoti, kad plūdi pārņēma Indijas finanšu galvaspilsētu.

Seši darbinieki gājuši bojā arī netālu esošajā Punē, kad cits mūris iegrima.

Trešdien 20 miljonu cilvēku apdzīvotajā piekrastes pilsētā lietus turpinājās. Ir apstājusies tramvaju kustība, slēgts lidostas galvenais skrejceļš un satiksme kļuvusi neiespējama.

Indijā sezonālo lietavu laikā bieži sabrūk ēkas un tiek pārrauti dambji, jo to konstrukcijas ir novecojušas un neiztur lietus masas svaru.

Indijas Meteoroloģijas dienests brīdinājis, ka tuvāko dienu laikā atsevišķus Mumbajas rajonus skars "ārkārtīgi spēcīgas lietavas".

Privātās laikapstākļu aģentūras "Skymet Weather" datu liecina, ka nākamo dienu laikā Mumbajā var nolīt vairāk nekā 200 milimetru lietus, kas var izraisīt plašus plūdus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu