Ceļvedis: saules festivāls, motorsports, Rīgas Ritmi, Jomas iela svētki, dabas koncertzāle u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto / Mārtiņš Plūme

Spītējot vēsajai nedēļas nogalei, aicinām būt sirdī karsti un mesties dzīvē baudīt tik dažādos pasākumus, festivālus un koncertus. Vasara ir jābauda!

TIRDZIŅI UN PASĀKUMI

Foto: Publicitātes foto

Latvijas Vīndaru Svētki Straupes Zirgu pastā

Nodoties garšu dažādībai un labai mūzikai, ko nodrošinās Kaspara Gulbja trio varēsiet Latvijas Vīndaru svētkos 7.jūlijā, 11:00 - 17:00 - Straupes Zirgu Pastā. Ieeja pasākumā - iegādājoties vīna glāzi. Iepriekšējo gadu apmeklētāji, kam vēl saglabājušās svētku glāzes, aicināti tās ņemt līdzi.

Foto: publicitātes

Jaunmoku pils dārza svētki “Mirkļa burvība”

Baudīsim brīnišķo Jaunmoku pils dārza auru, ļaujoties krāsainam radošumam, lomu spēlēm un mirkļu tveršanai fotokamerā. Kļūsim par latviešu izcilās dziedātājas Kristīnes Zadovskas jubilejas gada svinību līdzdalībniekiem, atvērsim sirdis vasaras burvībai! Svētdien, 7. jūlijā, plkst. 13:00 – 20:00.

Biķernieku Motorsporta Festivāls

Šogad autosporta notikums uzņem jaunus apgriezienus un atgriežas ar vēl nebijušu formātu - Rallijkross, folkreiss un autošosejas sacensības. Divu dienu garumā 6. un 7. jūlijā - Biķernieku trasē, Rīgā. Divu dienu programma.  

Saules festivāls

No 5.-7. jūlijam baudīsim festivālu viesu namā Ievu līcis (Ķeguma novadā) - vietā, kur rāmi plūst vikingu sāgās apcerētā Daugava un saule rotājas simtgadīgo priežu mežu galotnēs, lai pavadītu nedēļas nogali kopā, uzkrājot enerģiju un dzīvesprieku! Festivāls ik gadu vieno apmēram 100 apmeklētājus un 50 organizatorus un māksliniekus. Tajā iespējams baudīt dažādas nodarbības, meistarklases, pirtis, meditācijas, radošās darbnīcas, lekcijas, dejas, mūziku, veģetāro virtuvi un citas sirdij derīgas nodarbes. Vakaros: koncerti, dejas, dziesmas pie ugunskura, pirts, multfilmas mazajiem.

Rīgas krāmu tirgus Spīķeros

6.jūlijā, 11.00-16.00, Spīķeros norisināsies Rīgas krāmu tirgus (Riga Flea Market)! Tirdziņā kā ierasts būs atrodamas dažādas aizraujošas un interesantas lietas gan no šī, gan no pagājušā gadsimta. Piedāvājumā būs gan dažādas oriģinālas un senatnīgas mājas lietas un dekori, trauki un galda piederumi, porcelāna un stikla figūriņas, laikmeta liecības- dažādas nozīmītes, grāmatas lieliem un maziem, vinila plates, skaņu un foto tehnika, apģērbi un aksesuāri, rotaļlietas, mākslinieku darinājumi, mūsdienu dizaina preces un citas pārsteidzošas lietas.

Jomas ielas svētki

Nedēļas nogalē, 6. jūlijā, jau divdesmito reizi Jūrmalā norisināsies Jomas ielas svētki. Svētku apmeklētāji aicināti baudīt muzikālus priekšnesumus vairākās norises vietās Jomas ielā un aizraujošu izklaides programmu bērniem Horna dārzā. Majoru stāvlaukumā svētku apmeklētājus priecēs tautas deju festivāls „Soļi smiltīs” un lielākais “Gatves dejas” priekšnesums Jūrmalā. Svētku vakarā notiks šīber­balle, kurā muzicēs “Raita Ašmaņa Big Band” un solisti. Svētku programma.

PILSĒTAS SVĒTKI

Foto: publicitātes

Talsu pilsētas svētki

No 5. līdz 7. jūlijam notiks Talsu pilsētas svētki – Vasaras vidus svinēšana. Trīs dienas baudīsim svētkus un gūsim iedvesmu bagātīgā svētku programmā. Visās svētku dienās baudīsim lieliskus latviešu māksliniekus, aktivitātes un izklaides. Neiztikt arī bez ballēm. 

Foto: Publicitātes foto

Saulkrastu svētki "Saulkrastiem būt!"

Saulkrastu svētkus atklāsim piektdien, 5. jūlijā, ar noskaņas koncertu Baltajā kāpā, kur ap saulrietu uzstāsies ģitārists un komponists Mārcis Auziņš. Koncertu papildinās Brazīlijas latvieša Andrē Ščaulinska-Mucenieka bossa nova programma. Sestdienas galvenās svētku vietas: Saules laukums, Ainažu iela un jaunais Meža parks. Tirdziņā un Gleznotāju ielā pircēji tiks aicināti jau no plkst. 10.00. Amatnieki, rūpniecības preces un ēdamlietas būs pieejamas Ainažu ielas posmā gar Meža parku un jaunā kvartāla ielās.Svētku noslēguma koncerts sāksies plkst. 21.00 Meža parkā. Uz lielās svētku skatuves uzstāsies mūziķis Roberts Rasa un „MC orķestris”, kuri pavadīs solistus: Zigfrīdu Muktupāvelu, Olgu Rajecku, Anci Krauzi un Kārli Būmeisteru. Īsi pirms pusnakts notiks svētku uguņošana, pēc kuras sagaidīsim galvenos vakara viesus – grupu „The Sound Poets”.

MŪZIKA UN FESTIVĀLI

Ineses Galantes koncerts

Ineses Galantes koncerts Festivāla Summertime prelūdija norisināsies 4. jūlijā, plkst. 19:00 Kalnciema kvartālā (Kalnciema ielā 35), ieeja bezmaksas. Vakara vadītāja lomā iejutīsies Valters Krauze. Savukārt festivāls Summertime – aicina Inese Galante norisināsies no 5.-11.augustam, Dzintaru koncertzālē. Vairāk informācijas par festivāla programmu, lūdzu, meklējiet festivāla mājas lapā.

Festivāla "Rīgas Ritmi 2019" koncerti

 Līdz 6.jūlijam deviņpadsmito reizi notiks ikgadējais mūzikas festivāls „Rīgas Ritmi 2019”, piedāvājot krāšņu programmu ar koncertiem, meistarklasēm un improvizācijas vakariem. Koncerti norisināsies Rīgas Kongresu namā, Origo Summer Stage, Olainfarm Jazz Nights mūzikas klubā „Kaļķu vārti”, atpūtas parkā Egle, VEF kultūras pilī.  Ar programmu iepazīsties šeit.

Foto: Publicitātes foto

VIRZSKAŅA//Neikenkalna dabas koncertzālē

6. jūlijā Neikenkalna dabas koncertzālē satiksies laikmetīga mūzika, kultūrvēsturiska vieta, daba un cilvēks.  Pirmo reizi šajā latviešiem tik nozīmīgajā vietā vienkopus būs pulcējusies varena laikmetīgo mūziķu kompānija no Latvijas, Igaunijas un Lielbritānijas, aicinot izbaudīt dienu mūzikā un iepazīt vietas īpašo auru.  Lai gan mūzika šajā koncertzālē skan bieži - pirmo reizi te vienkopus būs pulcējušies tik daudz mūziķu, kuri virzīs skaņu mūsdienu mūzikas virzienā: Alise Joste, Leila Ali, Doni Tondo, The Sound Poets, Ezeri, Goran Gora, Mick Pedaja (Igaunija), Kārlis Kazāks un rokgrupa, Frankie Animal (Igaunija) un Storme (Lielbritānija). 

Dabas koncertzāle Skrīveros

Dabas koncertzāles 2019. gada varonis - viendienīte (Ephemera vulgata).  Mūziķi: Ingus Ulmanis, Andris Sējāns, Aigars Voitišķis, Kaspars Tobis, Anrijs Grinbergs. Zinātnieks: Arkādijs Poppels, Rīgas Zooloģiskā dārza zoologs entomologs. Pasākums ir bezmaksas un tas notiek brīvā dabā, tādēļ iesakām paņemt līdzi pledus, tūristu paklājiņus, saliekamos krēslus; tāpat atgādinām, ka tirdzniecība Dabas koncertzālē nenotiek – iesakām paņemt līdzi arī savu piknika grozu.

Foto: Publicitātes foto

Latvijas armijai 100 lielkoncerts

6.jūlijā 11.novembra Krastmalā notiks Latvijas armijas simtgades lielkoncerts. Visas dienas garumā vēro paraugdemonstrējumus uz zemes, gaisā un Daugavā, apskati militāro tehniku un svētku izskaņā lustējies Zaļumballē! Svini svētkus kopā ar mums - karavīriem un zemessargiem.

Piektā „Kulakova nakts” 2019 Ikšķilē

Turpinot 2015.gadā aizsāktās tradīcijas, arī šogad notiks “Kulakova nakts”, un par mājvietu festivālam, kas norisināsies 5.jūlijā,21:00 – 02:00, izvēlēta viesmīlīgā Ikšķiles estrāde. Festivālā piedalīsies grupas “Pērkons”, “Menuets”, “Rīgas Modes” un “Trīs Latvijas tenori” (Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis un Miervaldis Jenčs).

IZRĀDES

Foto: Publicitātes foto

Skatāma dejas izrāde "Labrys"

4. jūlijā, plkst. 20:00 "Tu jau zini Kur" Tallinas ielā 10-3 būs skatāma dejas izrāde "Labrys". "Labrys" ir gan iekļaujošās dejas izrāde, gan telpisks skaņdarbs ar īpašu – labirintam līdzīgu – organizāciju un laika ritējumu. Izrāde ir ģeometriska pieredze no mākslas darba iekšpuses. To var klausīties un vērot kā instalāciju. Koncepts, horeogrāfija un scenogrāfija: Krišjānis Sants un Ieva Gaurilčikaite, izpildītāji: Ieva Gaurilčikaite, Jana Jacuka un/vai Krišjānis Sants. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu