Burovam pagaidām nav skaidrs, kā atrast kompromisu starp "Saskaņas" un "Neatkarīgo deputātu frakcijas" uzstādījumiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētājs  Oļegs Burovs
Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājam, "Gods kalpot Rīgai" (GKR) mēra kandidātam Oļegam Burovam (GKR) pagaidām nav skaidrs, kā atrast kompromisu starp "Saskaņas" un "Neatkarīgo deputātu frakcijas" (NDF) uzstādījumiem, atzina pats Burovs.

Viņš apstiprināja, ka trešdien notikušajā sanāksmē ar NDF, kurā apvienojušies no "Saskaņas" izslēgtie deputāti, frakcija paudusi gatavību atbalstīt Burova ievēlēšanu mēra amatā pie nosacījuma, ka Vadims Baraņņiks saglabās vicemēra amatu.

NDF varētu būtu ar mieru arī izveidot atsevišķu sadarbības līgumu ar GKR, kas nozīmētu, ka viņiem nav jāveic trīspusējas diskusijas arī ar "Saskaņu". Tāpat NDF gribētu veidot prezidiju, kurā mērs būtu Burovs, bet vicemēri - Baraņņiks un kāds no "Saskaņas".

Pēc NDF paustā, viņi būtu gatavi diskutēt par "Saskaņas" virzītiem vicemēra kandidātiem, ar nosacījumu, ka tas nav Sandris Bergmanis (S). "Mēs par viņu nebalsojām un viņš teju vienpersoniski kā Rīgas nodaļas vadītājs atriebības dēļ, izslēdza mūs no frakcijas," savu nostāju skaidroja Petrovs.

Savukārt pats Bergmanis aģentūrai LETA iepriekš pauda, ka "Saskaņa" nav ar mieru sadarboties ar NDF, jo partija "nevar strādāt ar cilvēkiem, kas viņus reiz jau ir nodevuši".

Arī Burovs atzina, ka "Saskaņas" uzstādījums esot gāzt Baraņņiku, vienlaikus atļaujot viņam palikt Rīgas brīvostas valdē.

Kuluāros izskanējušās sarunas liecina, ka "Saskaņa" tomēr vēlas vicemēra krēslam virzīt Bergmani, lai gan NDF to neatbalstītu. Tāpat izskanējusi informācija, ka teorētiski, arī pret Alekseja Rosļikova palikšanu Pilsētas attīstības komitejas vadītāja amatā "Saskaņai" varētu nebūt iebildumi.

Komentējot šādu abu pušu uzstādījumu par personālijām vicemēra krēslā, Burovs pauda viedokli, ka "šobrīd dažiem deputātiem savstarpējās ambīcijas un pretenzijas ir augstākas". Viņš solīja, ka "domās, kā radušos situāciju risināt".

Kā ziņots, patlaban Rīgas dome ir sašķelta astoņās frakcijās un strādā bez mēra. Burova kandidatūru mēra amatam izvirzījusi GKR.

Viņš pagaidām ir vienīgais oficiāli izskanējušais kandidāts, lai gan daļa opozīcijas mēģina vienoties par savu mēra kandidātu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu