Aptauja: 90% palestīniešu netic ASV ekonomiskajam plānam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Palestīna
Palestīna Foto: TVNET

Deviņi no desmit palestīniešiem netic vai neuzticas ASV apgalvojumiem, ka Vašingtonas jaunā ekonomiskā plāna mērķis ir uzlabot viņu ekonomisko labklājību, liecina trešdien publicētās aptaujas dat

ASV prezidenta DonaldaTrampa administrācija konferencē Bahreinas galvaspilsētā Manāmā 25. un 26.jūnjā iepazīstināja ar sava izraēliešu-palestīniešu miera plāna ekonomisko daļu, kurai dots nosaukums "Miers labklājībai".

Tomēr pētījumā, ko veicis Palestīniešu politikas un pētījumu centrs, konstatēta neuzticēšanās Vašingtonai.

Palestīnieši atteicās piedalīties konferencē, apsūdzot ASV sistēmiskā angažētībā par labu Izraēlai.

1200 respondentu vidū 90% apliecinājuši, ka netic vai neuzticas Vašingtonas apgalvojumam, ka Bahreinas tikšanās mērķis bijis uzlabot palestīniešu ekonomiskos apstākļus.

Trampa znots un vecākais padomdevējs Džareds Kušners, kura vadībā tapusi Vašingtonas jaunā miera iniciatīva, sacījis, ka cenšas vērsties pie vienkāršajiem palestīniešiem, apejot viņu līderus.

Tomēr pētījumā konstatēts, ka 79% palestīniešu atbalsta līderu lēmumu boikotēt konferenci, savukārt 15% šādai nostājai nepiekrīt.

Vairāk nekā trīs ceturtdaļas uzskata, ka ASV plāns nenesīs pārticību palestīniešu tautsaimniecībai.

Pētījumā arī konstatēts, ka trīs ceturtdaļas vēlas, lai līderi nepārprotami noraida ASV plānu.

15% uzskata, ka plāns būtu jāpieņem ar zināmām atrunām, un tikai 4% ir pārliecināti, ka plāns būtu jāpieņem bez atrunām.

Trampa administrācija jau spērusi virkni soļu, kas izraisījuši palestīniešu sašutumu, cita starpā 2017.gada decembrī arī atzīstot Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu.

Gan palestīniešu pašpārvalde, kas darbojas Rietumkrastā, gan Gazas joslu kontrolējošā kustība "Hamas" ASV ekonomisko plānu noraidījušas kā mēģinājumu atpirkties no palestīniešiem apmaiņā pret viņu atteikšanos no centieniem panākt savas valsts izveidošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu