Horvātus sanikno britu karavīru "terors" Zadaras kūrortpilsētā (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Britu karavīri Igaunijā
Britu karavīri Igaunijā Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānija sākusi pārbaudi par Horvātijas vietējo mediju ziņām, ka britu karavīri "terorizējuši" Zadaras kūrortpilsētu.

Pēc militārajiem manevriem Horvātijā aptuveni 100 britu karavīru pēdējās desmit dienas izklaidējas Adrijas jūras kūrortā Zadarā, kur ar savu skaļo uzvedību saniknojuši vietējos iedzīvotājus.

"Vardarbīgi, piedzērušies un iedomīgi - britu karavīri dienām ilgi terorizē Zadaras pilsoņus," vēsta vietējais laikraksts "Slobodna Dalmacija".

Vairums karavīru bijuši piedzērušies, viņi čurājuši ielās, bēguši no kafejnīcām, nesamaksājot rēķinus, kāvušies ar vietējiem un vulgāri uzmākušies sievietēm, vēsta vietējie mediji.

Horvātijas policija paziņoja, ka saņēmusi vairākas sūdzības par skaļu uzvešanos un īslaicīgi aizturējusi piecus britu karavīrus, kuriem piespriests naudassods.

Lielbritānijas vēstniecība paziņoja, ka sāktas pārbaudes, savukārt Lielbritānijas armija "atvainojas ikvienam aizskartajam Zadarā".

Kafejnīcas menedžeris Zadarā vietējai avīzei pastāstīja, ka viens puskails karavīrs izpūtis ugunsdzēšamo aparātu kafejnīcas iekšienē.

"Mums bija jāslēdz kafejnīca un mēs vēl neesam paspējuši to satīrīt. Neviens neatvainojās un nepiedāvāja samaksāt par kaitējumu. Viņi vienkārši aizgāja," sacīja menedžeris. "Viņi uzvedās kā huligāni. Es esmu dzirdējis, ka viņi aizbēguši no vairākiem bāriem, nesamaksājot, vienu puisi piekāvuši, urinē visur, kur vien var."

Gados jauniem britu tūristiem jau ir slikta reputācija Horvātijā, kur viņi bijuši iesaistīti dažādos incidentos - vemjot sabiedriskās vietās vai staigājot apkārt puskaili.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu