ANO Drošības padome nespēj vienoties par nosodījumu uzlidojumam bēgļu centram Lībijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lībijā triecienā migrantu centram 40 nogalinātie
Lībijā triecienā migrantu centram 40 nogalinātie Foto: Reuters/AFP/Scanpix

ANO Drošības padome trešdien nespēja vienoties par nosodījumu uzlidojumam bēgļu aizturēšanas centram Lībijas galvaspilsētas Tripoles nomalē, kurā otrdienas vakarā tika nogalināti 44 un ievainoti vairāk nekā 130 cilvēki, paziņoja diplomāti.

Divas stundas ilgajā slēgtajā sēdē Lielbritānija izplatīja paziņojumu, kurā būtu nosodīts uzlidojums, par ko tiek vainota maršala Halifas al Haftara komandētā Lībijas Nacionālā armija, aicināts uz ugunspārtraukšanu un atgriešanos pie politiskām sarunām.

Taču ASV diplomāti sēdē paziņoja, ka viņiem nepieciešama Vašingtonas atļauja paziņojuma apstiprināšanai un sarunas beidzās bez uzlidojuma nosodījuma.

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs iepriekš paziņoja, ka ir saniknots par uzlidojumu, un aicināja veikt neatkarīgu izmeklēšanu.

Savukārt ANO sūtnis Lībijā paziņoja, ka uzlidojums bēgļu aizturēšanas centram pielīdzināms kara noziegumam.

Lībijā uz kontroli pār valsti pretendē divas valdības. ANO atzītā Nacionālās saskaņas valdība atrodas galvaspilsētā Tripolē. Savukārt Tubrukā atrodas valdība, kuru atbalsta Haftara spēki, un tā kontrolē valsts austrumus un daļu dienvidu.  Haftaru  atbalsta Ēģipte un Apvienotie Arābu Emirāti.

Cauri Lībijai ved migrantu ceļš no Āfrikas pāri Vidusjūrai uz Eiropu. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu