Pabriks: Naudas aizsardzībai joprojām ir par maz (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks
Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks Foto: Ieva Makare/LETA

Lai arī valsts ir apņēmusies aizsardzībai novirzīt vismaz 2% no iekšzemes kopprodukta, naudas aizsardzībai joprojām ir par maz, šādu viedokli telekanālā LNT pauda aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Pēc Pabrika vārdiem, līdzekļu pietrūkstot daudzām aizsardzības jomām, piemēram, gaisa un krasta aizsardzībai, karavīru nodrošinājumam u.c.

Pabriks domā, ka Krišjāņa Kariņa (JV) vadītajai koalīcijai būs ļoti grūti vienoties par nākamā gada budžetu, jo visas partijas gribēšot demonstrēt savu priekšvēlēšanu solījumu pildīšanu, bet daļa šo solījumu bijuši pārmēru lieli.

Runājot par konfliktsituāciju ar iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu (KPV LV) par to, vai armija varētu iesaistīties valsts austrumu robežas apsargāšanā, kas arī lielā mērā saistīta ar budžeta jautājumiem, Pabriks aicināja atteikties no nenovīdīgas skatīšanās citu ministriju maciņos. Vismaz viņš, pēc paša vārdiem, par budžetu necīnītos, pētot un norādot uz līdzekļiem citu ministriju budžetos.

Pabriks uzskata, ka aizsardzības resora sadarbība ar robežsardzi vienmēr ir bijusi ļoti laba, piemēram, apgādājot to ar bruņojumu.

Izvērošoties vārdu apmaiņai, viņš esot oficiālā vēstulē piedāvājis Iekšlietu ministrijai atdot robežsardzi Aizsardzības ministrijas pārraudzībā, tomēr Pabriks domā, ka Ģirģena vadītā ministrija tam diezin vai piekritīs.

Aizsardzības ministrija nav pašpalīdzības kase, kur katrs nāk un paņem to, kas viņam vajadzīgs, atkārtoti noteica Pabriks, mums ir pašiem savi uzdevumi, kas jāpilda.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu