Čīles futbolisti pusfinālā noliek "Copa America" čempionu pilnvaras

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Čīles futbola izlase trešdien nolika Dienvidamerikas valstsvienību turnīra "Copa America" čempionu pilnvaras.

Iepriekšējo divu turnīru uzvarētāji čīlieši pusfinālā ar 0:3 (0:2) piekāpās Peru izlasei, kas svētdien finālā cīnīsies ar Brazīliju.

Mača rezultātu 21.minūtē atklāja Edisons Floress, kurš pie kreisā vārtu staba saņēma Andrē Kariljo piespēli, triecot bumbu tīklā. Septiņas minūtes pirms puslaika beigām čīliešu vārtsargs Gabriels Ariess izgāja tālu no vārtiem, un Jošimars Jotuns pēc Kariljo piespēles no soda laukuma robežas raidīja bumbu tukšā pretinieku cietoksnī.

Punktu savai uzvarai peruāņi pielika mača kompensācijas laika pirmajā minūtē, kad izgājienu vienatnē pret Ariesu izmantoja Paolo Gerrrero. Čīliešiem mača nogalē bija iespēja atgūt vienus vārtus, taču Eduardo Vargasa "pendeli" apturēja Peru izlases vārtsargs Pedro Galjese.

Fināls norisināsies svētdien slavenajā Marakanas stadionā. Peru izlases finālā iepriekšējo reizi spēlēja 1975.gadā, kad uzveica Kolumbiju.

Otrā pusfinālā Brazīlija ar rezultātu 2:0 pārspēja Argentīnu.

Bez Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) valstīm turnīrā bija uzaicinātas piedalīties arī divas izlases no Āzijas Futbola konfederācijas (AFC). Tiesa, Japānas un Kataras futbolisti palika ārpus ceturtdaļfināla.

Turnīrā piedalījās kopumā 12 komandas, kas bija sadalītas trīs apakšgrupās. Katras grupas divas labākās un arī divas veiksmīgākās trešo vietu ieguvējas sasniedza ceturtdaļfinālu.

Pirms trim gadiem "Copa America" turnīrā triumfēja Čīle.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu