Trešdien Latvijā liegta ieceļošana septiņiem ārzemniekiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zābaki un koferis. Ilustratīvs attēls
Zābaki un koferis. Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts robežsardzes amatpersonas trešdien lieguši Latvijā ieceļot septiņiem ārzemniekiem, tostarp vienam Ukrainas pilsonim, kurš nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanas mērķi un apstākļus, pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Tāpat Grebņevas un Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana liegta vienam Krievijas un vienam Armēnijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Savukārt lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Serbijas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieki 180 dienu laikā jau 90 dienas ir uzturējušies Šengenas zonas dalībvalstu teritorijā, kā arī vienam Gruzijas un vienam Serbijas pilsonim, jo ārzemniekiem ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstīs.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 38 likumpārkāpējus, no kuriem 16 konstatēti uz valsts ārējām robežām.

Attiecīgi Terehovas, Silenes un lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēti divi Krievijas un viens Ukrainas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus, proti, viņiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Krievijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 15 personām - sešiem Ukrainas, pieciem Krievijas, trīs Lietuvas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības septiņas personas - trīs Baltkrievijas, vienu Krievijas, vienu Uzbekistānas, vienu Latvijas un vienu Igaunijas pilsoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu