Puntulis: Kultūras ministrijas vistiešākais uzdevums ir attīstīt nacionālo identitāti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Nauris Puntulis
Nauris Puntulis Foto: Ieva Makare/LETA

Topošais kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK) jaunajā amatā vēlas attīstīt modernu nacionālismu. "Mans lielais mērķis ir: šajā globālisma un hibrīdkaru pasaulē saglabāt un attīstīt mūsu nacionālo identitāti. Tas ir Kultūras ministrijas vistiešākais uzdevums. Es vēlos attīstīt modernu nacionālismu," intervijā "Neatkarīgajai" teicis Puntulis.

Kā moderna nacionālisma piemēru viņš min pērnā gada dziesmu svētkus: "Bija vērojama ļoti augsta nacionālā pašapziņa, svētki bija moderni un laikmetīgi. Taču jāatzīst, ka to ir diezgan grūti realizēt mūsdienu globālisma pārņemtajā pasaulē, kur nacionālisms nereti tiek skaidrots negatīvi - kā kaut kas senils, kam tuvu blakus stāv populisms vai pat nacisms. Mēs ļoti augstu vērtējam savu nemateriālo kultūras mantojumu svētkos, bet ikdienā - ne vienmēr. Tāpēc mums ir jāatrod veids, kā to iekļaut mūsdienu sabiedrībā."

Puntulis neatbalstot ideju, ka valstij vajadzētu ieguldīt lielus līdzekļus satura pieejamībā krievu valodā. "Es gan esmu atbalstījis ideju par subtitrēšanu, tas, manuprāt, ir izglītojoši.

Nepiekrītu domai, ka mums būtu jāatbalsta mediju telpa krievu valodā, baidoties, ka klausītājs vai skatītājs izglītosies svešu mediju telpā, kas nav mūsu valsts interesēs.

Ja cilvēks ir gatavs interesēties par politiskajiem procesiem valstī, lai viņš to dara, izmantojot valsts valodu."

Pēc Puntuļa vārdiem, hibrīdkara apstākļos mediji un to saturs ir svarīgs valsts drošības jautājums, un "ja mediju brīvību sāks ļaunprātīgi izmantot valstij nelojāli spēki", neviens nebūšot priecīgs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu