Paranoiskiem bagātniekiem ir iespēja iegādāties luksusa bunkurus (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: The Oppidum

Pasaulē netrūkst cilvēku, kas svēti tic, ka drīzumā notiks apokalipse vai vismaz katastrofāla kataklizma, kuras rezultātā izzudīs visa cilvēce. Čehijas bijušajā militārajā bāzē ir ierīkota luksusa patversme paranoiskiem bagātniekiem, kas vēlas baudīt ērtības pat pasaules beigu scenārija gadījumā. 

Savdabīgais dzīvokļu komplekss "The Oppidum" atrodas tālu prom no lielākajām Čehijas pilsētām, kādā no slepenām čehu militārajām bāzēm. Pazemes bunkurs kopumā ir 7200 kvadrātmetrus plašs - tajā ir ierīkots viens 630 kvadrātmetrus liels dzīvoklis, kas līdzinās elegantam penthausam, kā arī šeit ir vēl seši 160 kvadrātmetrus plaši dzīvokļi. Savukārt virszemes teritorija ap bunkuru ir 30 000 kvadrātmetrus plaša un to iežogo augsti mūri. 

Foto: The Oppidum

Iedzīvotāji slepenajā luksusa bunkurā var iekļūt caur slepenu koridoru, kuru minūtes laikā ir iespējams cieši noslēgt ar biežām čuguna durvīm. Čehu uzņēmums "The Oppidum" sola pilnīgu izolāciju un aizsardzību kara situācijās, slimību uzliesmojumu gadījumos, dabas katastrofās, kā arī personas apdraudējuma gadījumos sākot no zombiju epidēmijām vai teroristu uzbrukumiem. 

Foto: The Oppidum

Tomēr, lai arī kādi draudi nenotiktu virs bunkura, tā iedzīvotāji var dzīvot ar sirdsmieru un baudīt luksusa dzīvesveidu. Bunkurā ir ierīkots pazemes dārzs ar dabiskās gaismas simulāciju, spa, peldbaseinu, kinoteātri, bibliotēku, birojiem, konferenču zāli, kā arī neliela slimnīcu - medpunktu un operāciju zāli. Visu bunkura darbību ir iespējams kontrolēt no pazemes kontroles centra - šeit esot ierīkota ekskluzīva pieeja saziņai ar ārpasauli. Uzskatāms, ka bunkurā iedzīvotāji var nodzīvot līdz pat desmit gadiem bez nepieciešamības saņemt papildus ēdiena vai dzeramā ūdens krājumus. 

Foto: The Oppidum

Bunkurs ir celts 1984. gadā, aukstā kara laikā, pilnīgā slepenībā. Būvniecība noslēdzās 1994. gadā un kara draudi vairs nebija aktuāli, tāpēc bunkurs atstāts novārtā. "The Oppidum" ir radījis čehu uzņēmējs un nekustamo īpašumu attīstītājs Jakubs Zamrazils, kas bunkurā saskatīja potenciālu un to pārveidoja par dzīvošanai piemērotu patversmi. Nosaukums ir radies no latīņu valodas vārda "op-edum", kas nozīmē "slēgta vieta" - šādi savulaik apzīmēja cietokšņus Eiropā dzelzs laikmetā un patversmes antīkajā Romā. 

Foto: The Oppidum
Foto: The Oppidum
Foto: The Oppidum
Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu