Šoigu: Zemūdenes ugunsgrēkā kodoliekārta nav cietusi (6)

LETA/INTERFAX.RU
CopyLinkedIn Draugiem X
Sergejs Šoigu
Sergejs Šoigu Foto: AP/Scanpix

Ugunsgrēkā 1.jūlijā Krievijas dziļjūras kodolzemūdenē, kurā dzīvību zaudēja 14 jūrnieki, kodolenerģijas iekārta nav cietusi, ceturtdien paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, tiekoties ar prezidentu Vladimiru Putinu.

"Kodolenerģijas iekārta šajā aparātā ir pilnībā izolēta," sacīja ministrs, uzsverot, ka apkalpe ir izdarījusi visu nepieciešamo, lai kodoliekārta tagad būtu pilnībā darba kārtībā.

Atbilstoši ministra teiktajam, tas ļauj cerēt, ka aparātu izdosies atjaunot salīdzinoši īsā laikā.

Ir noskaidrots incidenta iemels. Tas bijis ugunsgrēks akumulatora nodalījumā, kas izpleties tālāk, sacīja ministrs. Gāja bojā 14 apkalpes locekļi, bet četri izdzīvojuši.

Zemūdene šobrīd atrodas Severomorskā Krievijas Ziemeļu flotes galvenajā bāzē. Šoigu devis rīkojumu nodrošināt, ka tā visīsākajā laikā atgriežas ierindā.

Kremlis trešdien paziņoja, ka netiks publiskota detalizēta informācija par 1.jūlijā Krievijas karaflotes dziļjūras kodolzemūdenē notikušo ugunsgrēku.

Ugunsgrēks zemūdenē, kuras uzdevums bija veikt okeāna dibena pētījumus Krievijas karaflotes vajadzībām, izcēlies pirmdien, veicot mērījumus Krievijas teritoriālajos ūdeņos.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu