Viltus "Latvijas Gāzes" darbiniece Rīgā mēģina aplaupīt senioru dzīvokļus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: gaso.lv

Šonedēļ reģistrēti trīs gadījumi, kad pagaidām nenoskaidrota sieviete, uzdodoties par AS "Latvijas Gāze" darbinieci, ar viltu iekļuvusi senioru dzīvokļos, vienā no gadījumiem sirmgalvei nolaupot lielu naudas summa, pavēstīja Valsts policijas (VP) pārstāve Gita Gžibovska.

Viņa skaidroja, ka VP ir saņēmusi informāciju par trīs gadījumiem, 2. un 3.jūlijā, kad kāda sieviete ar viltu, uzdodoties par "Latvijas Gāze" darbinieci un apgalvojot, ka jāpārbauda skaitītāju rādījumi, iekļuvusi senioru mājokļos Rīgā, Ķengaragā. Viltvārde centusies novērst dzīvokļu iemītnieku uzmanību un meklēt dažādus aizbildinājumus, lai tie aizietu uz citu telpu un viņu atstātu vienu. Divos gadījumos mājokļu saimnieki, nojautuši ko nelāgu, bija uzmanījuši sievieti, līdz ar to viņai neizdevās neko nozagt.

Taču 3.jūlijā noziedzniece, atkal uzdodoties par "Latvijas Gāze" darbinieci, iekļuva 1925.gadā dzimušas sievietes dzīvoklī un viņu apzaga. Ļaundare par it kā veiktajiem pakalpojumiem sievietei bija prasījusi samaksu. Tā ļaundare varēja uzzināt, kur dzīvoklī tiek glabāta nauda. Pēc tam uzmanības novēršanai sieviete bija prasījusi sirmgalvei atrast un uzrādīt pasi. Kamēr tā tika meklēta, svešiniece nozaga 1100 eiro un drīz vien devās prom. Tikai vēlāk, sapratusi, kas noticis, cietusī izsauca policiju.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta pirmās daļas - par zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Šobrīd notiek izmeklēšana un tiek skaidrota minētās noziedznieces identitāte. Gžibovska atzīmēja, ka arī agrāk ir reģistrēti pēc šādas shēmas izdarīti noziegumi un vairākos gadījumos policija noziedzniekus ir aizturējusi.

VP aicina atsaukties ikvienu, kurš ir cietis no šāda nozieguma, vai kuram ir jebkāda informācija, kas varētu palīdzēt šo noziegumu atklāšanā. Informēt policiju iespējams, vēršoties tuvākajā Valsts policijas iecirknī vai zvanot pa tālruņa numuru 110.

Savukārt "Latvijas Gāze" norādīja, ka ar 2017.gada 1.decembri "Latvijas Gāze" vairs neveic nekāda veida dabasgāzes sadales tīkla apsekojumus mājsaimniecībās. Saskaņā ar likumā noteikto "Latvijas Gāze" reorganizāciju, ar 2017 gada 1.decembri vienīgā komercsabiedrība Latvijā, kas ir tiesīga veikt dabasgāzes sadales sistēmu apsekojumus mājsaimniecībās ir akciju sabiedrība "Gaso".

Arī "Gaso" pārstāve Jana Rubinčika aģentūrai LETA norādīja, ka dabasgāzes sadales tīkla apsekojumus mājsaimniecībās veic tikai un vienīgi "Gaso", nevis "Latvijas Gāze". Turklāt "Gaso" darbinieki, ierodoties klienta dzīvesvietā, ir tērpti pelēki-oranžā uniformā, un klientam ir tiesības pieprasīt dabasgāzes sadales sistēmas operatora pārstāvjiem uzrādīt "Gaso" darbinieka apliecību.

Rubinčika informēja, ka klientiem, kuriem rodas kādas šaubas, un viņi grib pārliecināties, ka īpašumā darbus veic tieši "Gaso" darbinieks, nevis krāpnieks, jāzvana uz "Gaso" informatīvajiem tālruņiem - darbadienās no plkst.8 līdz 18 pa telefona numuriem 155 vai 67369938, vai pēc plkst.18 un brīvdienās pa telefona numuru 114.

Zvanīt uz šiem numuriem ir vērts arī tad, ja klientam ir aizdomas par nelikumīgiem vai šaubīgiem pieslēgumiem. Jo nelegāla pieslēgšanās gāzes vadiem un manipulācijas ar dabasgāzes skaitītājiem var pakļaut riskam ne vien savu, bet arī apkārtējo dzīvību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu