Latviešu iecienitākā sviestmaize ir sviests, desa un siers

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

95 % Latvijas iedzīvotāju mēdz kā ēdienreizi pagatavot sviestmaizes, tostarp trešdaļa (33 %) tās gatavo katru dienu, liecina aptauja*.

40 % aptaujāto sviestmaizes gatavo vairākas reizes nedēļā, bet katrs desmitais (11 %) – reizi nedēļā.

Sievietes biežāk sviestmaizes pagatavo citiem; vīrieši – sev

Aptauja rāda, ka sieviešu vidū 64 % sviestmaizes mēdz gatavot citiem – bērniem, radiniekiem, partnerim, kamēr vīriešu vidū citiem maltīti pagatavot mēdz 45 %. Tikmēr tikai sev maizītes gatavo 36 % sieviešu un 55 % vīriešu.

Visbiežāk sviestmaizes mēdz gatavot brokastīs (76 %), taču katrs desmitais (12 %) tās pagatavo arī kā uzkodu starp ēdienreizēm.

Desmaizes un siermaizes - visiecienītākās

Aptauja atklāj, ka starp vispopulārākajiem produktiem, ko iedzīvotāji liek uz maizes, ir klasiskā kombinācija – sviests, desa un siers. Sieru sviestmaizēs izmanto 86 % aptaujāto, desu - 66 % un sviestu - 61 %. Populārs produkts ir arī tomāts (52 %), šķiņķis (45 %), gurķis (41 %), kausētais siers (38 %) un lasis (32 %).

Starp maizes veidiem sviestmaižu pagatavošanai visbiežāk izvēlas sēklu maizi (39 %), rudzu maizi (38 %) un baltmaizi (35 %). Populāra arī tostermaize (17 %) un saldskābā maize (16 %).

*"Latvijas mazinieks" aptauja tika organizēta tiešsaistē, šā gada maijā aptaujājot 504 iedzīvotājus 18 – 74 gadu vecumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu