Audi e-tron ievieš virtuālos atpakaļskata spoguļus (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Latvijā pirms kāda laika nonāca Audi pirmais sērijveida elektroauto e-tron. Tas cita starpā pieejams ar virtuālajiem ārējiem atpakaļskata spoguļiem. Tie ne tikai nodrošina jaunu tehnoloģiju pieredzi, bet arī sniedz vairākus ieguvumus komforta un drošības ziņā.

Spoguļu galos iestrādāta neliela kamera, kuras attēli tiek digitāli apstrādāti un attēloti augstas izšķirtspējas 1280 x 800 pikseļu OLED ekrānos e-tron durvīs. Septiņu collu ekrāniem ir automātiskā spilgtuma pielāgošana, kā arī attāluma sensori. Ja autovadītājs virza pirkstu tuvāk skārienjutīgā ekrāna virsmai, tiek aktivizēti simboli, ar kuriem iespējams pārvietot attēlu. Tāpat autovadītājs no savas sēdvietas var regulēt pasažiera puses virtuālo spoguli.

Foto: Publicitātes foto

Virtuālajiem spoguļiem piemīt arī vairākas priekšrocības, ja salīdzina ar tradicionālajiem stikla spoguļiem. Piemēram, tiešos saules staros tie nodrošina ievērojami labāku attēlu nekā tradicionālie spoguļi. Tāpat virtuālie spoguļi automātiski pielāgojas trīs braukšanas situācijām - lielceļam, manevrēšanai un automašīnas novietošanai stāvvietā, izceļot zonas, kas attiecīgajā brīdī ir visbūtiskākās. Displejs arīdzan vizualizē pagrieziena signālu kā zaļu kontūru ārējā korpusā un attēlo paziņojumus no Side assist joslu maiņas un Exit warning palīgsistēmām.

Kā ziņots iepriekš, e-tron ir pirmais pilnībā elektriskais Audi sērijveida modelis. To darbina divi jaudīgi elektromotori, kuru kopējā jauda ir 300 kW jeb 408 ZS, bet CO2 izmešu apjoms ir nulle. Ar vienu uzlādes reizi e-tron spēj veikt vairāk nekā 400 kilometrus garu ceļu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu