Lidostā "Rīga" pirmajā pusgadā apkalpoto pasažieru skaits pieaudzis par 9,6%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Starptautiskā lidosta "Rīga".
Starptautiskā lidosta "Rīga". Foto: Zane Bitere/LETA

Starptautiskajā lidostā "Rīga" pirmajā pusgadā apkalpoti vairāk nekā 3,5 miljoni pasažieru, kas ir par 9,6% vairāk nekā pērn šajā pašā periodā, informēja lidostas pārstāve Laura Karnīte.

Tostarp gandrīz trešā daļa - 27,9% - apkalpoto pasažieru ceļojuši tranzītā, izmantojot Rīgas lidostas piedāvātās iespējas nokļūt uz vairāk nekā 100 galamērķiem Eiropā, Skandināvijā un Āzijā.

Lidojumu skaits Rīgas lidostā šā gada pirmajā pusgadā palielinājies par 3,8%, un kopumā Rīgā šogad apkalpoti vairāk nekā 41 500 lidojumu.

Nacionālā aviokompānija "airBaltic" pirmajā pusgadā lidostā "Rīga" apkalpojusi vairāk nekā divus miljonus pasažieru, saglabājot neapšaubāmas līderpozīcijas ar 57,3% tirgus daļu. Otrs lielākais pasažieru pārvadātājs Rīgā ir Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair", kas šā gada pirmajos sešos mēnešos pārvadājusi jau vairāk nekā 0,5 miljonus pasažieru, ieņemot 14,3% tirgus. Trešajā vietā ar 8,2% tirgus daļu un 290 700 apkalpoto pasažieru ierindojas Ungārijas zemo cenu gaisa pārvadātājs 'Wizz Air".

"Pirmā pusgada operatīvie dati liecina, ka lidosta "Rīga" turpina izaugsmi un kļūst pievilcīgāka aizvien lielākam pasažieru skaitam. Iepriecina, ka pēc neliela krituma gada sākumā ir atsākusies divciparu izaugsme arī kravu segmentā. Šī gada maijā regulāru lidojumu programmu no Handžou Ķīnā uz Rīgu uzsāka aviosabiedrība "Atran". Papildus, šī aviosabiedrība veic iknedēļas gaisa kravu pārvadājumus no Rīgas uz Maskavu (Vnukovo) ar tālāku iekšzemes un NVS valstu savienojumu iespēju. Šie regulārie kravas reisi dod būtisku pienesumu lidostas "Rīga" kravu apgrozījumā," norādīja lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2018.gadā lidostā "Rīga" apkalpoja kopumā 7,056 miljonus pasažieru, kas ir par 15,7% vairāk nekā 2017.gadā, kā arī lidostā apkalpoja 83 468 lidojumus un pārkrāva 28 256 tonnas kravu.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu