Verpakovskis par D.Ikaunieku: Viņš jau bija Zlīnas kluba īpašums, bet pēdējā brīdī kaut kas nojuka

CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Ikaunieks
Dāvis Ikaunieks Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas futbola izlases spēlētājs Dāvis Ikaunieks jau praktiski bija Čehijas kluba no Zlīnas īpašums, bet pašā pēdējā brīdī darījums tomēr nenotika, tāpēc "Optibet" virslīgas klubam RFS parādījās izdevība viņu īslaicīgi iegūt savā īpašumā, portālam TVNET pastāstīja galvaspilsētas kluba ģenerāldirektors Māris Verpakovskis.

25 gadus vecais Ikaunieks a jūnijā atstāja Čehijas klubu "Jablonec", bet čehu mediji ziņoja, ka viņš maiņas darījumā nonāks citā šīs valsts klubā Zlīnas "Fastav". Tāda arī esot bijusi notikumu kārtība, bet darījums starp abiem čehu klubiem tomēr nenotika. Tas deva iespēju RFS iegūt vecāko no brāļiem Ikauniekiem par zemāku cenu.

"Gribējām Dāvi īret jau transfēru loga pašā sākumā, bet tad viņš izskatīja variantus Čehijā. Viņš jau praktiski bija parakstījis vienošanos ar Zlīnas klubu, bet pēdējā brīdī kaut kas tomēr nojuka. Nezinu iemeslu, bet tas pavēra ceļu mums," par darījuma aizkulisēm pastāstīja Verpakovskis.

Viņš sacīja, ka faktors bija arī tas, ka "Jablonec" šīs sezonas kontekstā nebija rēķinājusies ar Ikaunieka palikšanu komandā. Nākamsezon gan viņu gaida atgriežamies šajā Čehijas klubā.

RFS kluba ģenerāldirektors piekrita, ka nostrādāja gan abu liepājnieku saikne, gan arī tas, ka transfēru periods ir gandrīz beidzies, tapēc citas komandas jau nokomplektējušas sev vēlamos sastāvus.

"Skaidrs, ka transfēru perioda beigās dabūjām Dāvi par mazāku summu. Tas ir labi, jo gan viņam, gan [Andrejam] Cigaņikam būs laba spēļu prakse pirms izlases mačiem rudenī. Dāvis pagaidām atgūstas no izlasē gūtās traumas, bet Eiropas līgas otrajā spēlē viņš jau varētu doties laukumā," sacīja savulaik izcilais futbolists.

D.Ikaunieks aizvadītajā sezonā nekļuva par regulāru "Jablonec" laukuma spēlētāju, viņam mačos iesaistoties galvenokārt no rezervistu soliņa. Kopumā 13 spēlēs viņš vārtus neguva. Tāpat viņš bija laukumā divās UEFA Eiropas līgas spēlēs.

Iepriekš RFS sastāvu papildināja arī ar Latvijas izlases spēlētāju Cigaņiku, kuru savās rindās nepaturēja Nīderlandes klubs "Cambuur". Tas atkal aktualizēja jautājumu par valstsvienības futbolistu masveida plūšanu atpakaļ uz vietējiem klubiem. Verpakovskis arī to vērtēja kā negatīvu tendenci pašmāju futbolā.

"Kā RFS pārstāvis par to priecājos, jo varu nolīgt laba līmeņa vietējos spēlētājus, lai sezonas beigās cīnītos par uzvaru virslīgā. Kopumā gan šī ir ļoti negatīva tendence, kas atkal aktualizē jautājumu par vietējo spēlētāju limita maiņu vai atcelšanu. Limits jāatceļ vai jāsamazina aizsardzības mehānisms Latvijas spēlētājiem. Citādi tas ir lāča pakalpojums vietējiem futbolistiem," uzsvēra Verpakovskis.

Jāatgādina, ka šīs sezonas noteikumi paredz, ka vienalikus laukumā vienas komandas sastāvā jabūt sešiem Latvijas futbolistiem.

Virslīgas kopvērtējumā RFS šobrīd ir otrajā vietā, bet līdere ir čempionvienība "Riga".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu