LTA atzinīgi vērtē pārmaiņas "Latvnergo" vadībā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ekonomikas ministra Ralfa Nemiro soli atstādināt “Latvenergo” padomi, lai radītu produktīvāku un rīcībspējīgāku vidi sadales tarifu mazināšanai, nozīmīgie tirgotāji ikmēneša sapulcē novērtēja kā politiski drosmīgu un ilgi gaidītu, portālu TVNET informēja Latvijas Tirgotāju asociācija. 

Pēc savulaik veiktās “Latvenergo” reorganizācijas, kad “Sadales tīkli” tika atdalīti taisnīgu samaksu vārdā, būtiski pieauga kopējās elektroenerģijas izmaksas uzņēmumiem. Tas sevišķi skar tirdzniecību, kur ir liels elektroenerģijas patēriņš gan apgaismošanai, gan ventilācijai, gan temperatūras režīmu ievērošanai.

Latvijā ir augstākie elektroenerģijas sadales tarifi visu trīs Baltijas valstu vidū. Vienlaikus no “Latvenergo” padomes nav bijusi redzama nekāda aktivitāte pieaugušā sloga samazināšanai vai izšķirīga rīcība problēmas risināšanai.

Tikai “Sadales tīkli” ir mēģinājuši samazināt spiedienu uz elektorenerģijas cenu kāpumu un pastāvīgi konsultējuši tirgotājus par iespējām mazināt izmaksas un optimālāk izmantot vai plānot slodzes.

Ekonomikas ministra Ralfa Nemiro soli atstādināt “Latvenergo” padomi, lai radītu produktīvāku un rīcībspējīgāku vidi sadales tarifu mazināšanai, nozīmīgie tirgotāji ikmēneša sapulcē novērtēja kā politiski drosmīgu un ilgi gaidītu.

Daudzi Padomes locekļi jau sen pelnījuši zaudēt politiski iegūto labvēlību un atalgojumu par iepriekšējo amatu pamešanu vai piemaksu pie darba algas pat citu valsts uzņēmumu vadīšanu.

Asociācija uzskata, ka ir jāmaina padomes izvēles principi un tai jāieklausās elektroenerģijas patērētāju nozaru viedoklī un jārod risinājumi uzņēmumu izmaksu sloga mazināšanai un optimālai elektroenerģijas politikai. TVNE

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu