ASV grib piedzīt 12,7 miljardus dolāru no meksikāņu narkobarona Gusmana (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
El Čapo pēc aizturēšanas 2016.gada 8.janvārī.
El Čapo pēc aizturēšanas 2016.gada 8.janvārī. Foto: Reuters/ScanPix

ASV prokuratūra vēlas piedzīt 12,7 miljardus dolāru no meksikāņu narkotiku tirdzniecības karteļa līdera Hoakina Gusmana, kurš pašlaik tiek tiesāts Savienotajās Valstīs.

Prokuratūras sagatavotajā prasībā teikts, ka varasiestādēm ir tiesības konfiscēt visu īpašumu, kas iegūts no narkotiku tirdzniecības.

Gusmana kartelim 25 gadu laikā  bijuši 11,8 miljardu dolāru ieņēmumi no kokaīna tirdzniecības, 846 miljonu dolāru ieņēmumi no marihuānas tirdzniecības un 11 miljonu dolāru ieņēmumi no heroīna tirdzniecības, aplēsusi prokuratūra, norādot, ka tie ir tikai piesardzīgi aprēķini.

Nauda izmantota, lai samaksātu karteļa darbiniekiem un piegādātājiem, iegādātos sakaru aprīkojumu, kā arī lidmašīnas, zemūdenes un citus transportlīdzekļus.

Gusmana advokārs Džefrijs Lihtmans paziņojis, ka šī prasība "lielā mērā ir matemātisks vingrinājums, jo [ASV] valdība nav atradusi vai identificējusi ne centa no šiem 12,7 miljardiem dolāru, kas it kā bijuši Gusmana kunga ieņēmumi".

Jau vēstīts, ka Ņujorkas zvērināto tiesa februārī atzina Gusmanu par vainīgu dažādos noziegumos, kas pastrādāti ceturtdaļgadsimta laikā.

62 gadu vecajam bijušajam Sinaloas karteļa vadonim, kas pazīstams ar iesauku "El Čapo" jeb "Īsais", par kokaīna, heroīna, metamfetamīnu un marihuānas kontrabandu uz ASV draud mūža ieslodzījums.

Viņš tika atzīts par vainīgu arī naudas atmazgāšanā un nelikumīgā ieroču glabāšanā.

Spriedumu Gusmanam paredzēts pasludināt 17.jūlijā.

Gusmans tika aizturēts Meksikā 2016.gada janvārī un gadu vēlāk izdots ASV.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu