"Lakers" īsā laikā piesaista vairākus spēlētājus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Denijs Grīns un Demarkuss Kazinss
Denijs Grīns un Demarkuss Kazinss Foto: AP/AFP/Scanpix/TVNET kolāža

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas "Lakers" īsā laikā sastāvam piesaistījusi vairākus spēlētājus, vēsta ESPN.

"Lakers" iepriekš cerēja piesaistīt aizvadītās sezonas NBA čempionu un finālsērijas vērtīgāko spēlētāju Kavai Lenardu, kurš izlēmis pievienoties Losandželosas "Clippers".

Netiekot pie Lenarda, "Lakers" vienība sastāvam strauji piesaistījusi vairākus spēlētājus - Demarkusu Kazinsu, Ražonu Rondo, Deniju Grīnu, Džaveilu Makgī, Kentavijusu Kaldvelu-Popu un Aleksu Karūzo.

Pašlaik 28 gadus vecais Kazinss iepriekšējo sezonu aizvadīja Goldensteitas "Warriors" komandā. Traumas dēļ viņš regulārajā čempionātā aizvadīja tikai 30 spēles, izceļoties vidēji mačā ar 16,3 punktiem un 8,2 atlēkušajām bumbām.

Kazinss ar "Lakers" vienojies par viena gada līgumu ar 3,5 miljonus ASV dolāru (3,1 miljons eiro) lielu atalgojumu.

Interesi par Kazinsu esot izrādījusi Maiami "Heat" komanda, taču vairāki "Lakers" spēlētāji, tostarp arī Entonijs Deiviss, pārliecinājuši viņu doties uz Losandželosu.

Vēl viens papildinājums "Lakers" komandai ir 32 gadus vecais Grīns, kurš aizvadītajā sezonā kļuva par NBA čempionu Toronto "Raptors" sastāvā. Viņš ar Losandželosas klubu noslēdzis divu gadu līgumu par 30 miljonu dolāru atalgojumu (26,7 miljoni eiro).

Grīns aizvadītajā sezonā NBA regulārajā čempionātā 80 spēlēs vidēji guva 10,3 punktus, tālmetienus realizējot ar 45,5% precizitāti.

Savā karjerā Grīns divreiz kļuvis par NBA čempionu, jo titulu viņš ieguva arī 2014. gadā Sanantonio "Spurs" sastāvā.

"Lakers" komanda pagarinājusi līgumus ar Rondo, Kaldvelu-Popu, Makgī un Karūzo, kuri arī iepriekšējā sezonā spēlēja Losandželosas vienībā.

Patlaban 33 gadus vecais Rondo noslēdzis divu gadu līgumu par 2,6 miljoniem dolāru (2,3 miljoni eiro). Kontraktā iekļauta opcija, ka spēlētājs pēc savas izvēles nākamvasar var kļūt par brīvo aģentu.

Rondo aizvadītajā sezonā regulārajā čempionātā 46 spēlēs vidēji guva 9,2 punktus, veica 8,0 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas.

2008. gadā Rondo kļuva par NBA čempionu Bostonas "Celtics" sastāvā.

26 gadus vecais Kaldvels-Pops noslēdzis divu gadu līgumu par 8,2 miljoniem dolāru (7,3 miljoni eiro). Viņš aizvadītajā sezonā "Lakers" sastāvā 82 spēlēs vidēji guva 11,4 punktus.

31 gadu vecais Makgī vienojies par divu gadu līgumu un 16 miljonu dolāru (14,25 miljoni eiro) atalgojumu. Centra pozīcijas spēlētājs aizvadītajā sezonā "Lakers" rindās 75 mačos vidēji guva 12,0 punktus, izcīnīja 7,5 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,0 metienus.

Makgī kļuva par NBA čempionu "Warriors" sastāvā 2017. un 2018. gadā.

Savukārt 25 gadus vecais Karūzo vienojies par divu gadu līgumu un 5,5 miljonu dolāru (4,9 miljoni eiro) algu. Viņš aizvadītajā sezonā "Lakers" vienībā nospēlēja 25 mačus, vidēji gūstot 9,2 punktus.

Jau vēstīts, ka "Lakers" iepriekš vienojās ar Džeredu Dadliju, kurš aizvadītajā sezonā bija Rodiona Kuruca komandas biedrs Bruklinas "Nets" komandā.

"Lakers" komanda ar Lebronu Džeimsu un Entoniju Deivisu tiek uzskatīta par vienu no galvenajām pretendentēm nākamsezon cīņā par NBA čempiontitulu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu