Taisnība uzvarējusi! Noslēgusies gadu ilgā tiesāšanās par necilvēcīgos apstākļos turēto suņu konfiskāciju (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Dzīvnieku patversme "Labās mājas"

Dzīvnieku patversme "Labās mājas" savā "Facebook" lapā dalījusies ar stāstu par teju gadu ilgo tiesāšanos, kas noslēgusies ar konfiscētajiem suņiem pozitīvu lēmumu.

Patversme raksta, ka 2018. gada 16. augustā Pārtikas un veterinārais  dienests apsekojis kādu adresi Rīgā, kur konstatēti būtiski Dzīvnieku aizsardzības likuma pārkāpumi – necilvēcīgos, antisanitāros apstākļos ilgstoši tika turēti vairāki suņi.

Suņu īpašniece ar pārbaudes veicējiem nevēlējās sadarboties; viņa slēpa un atteicās uzrādīt suņus, draudēja klātesošajiem ar cirvi, kā arī draudēja nogalināt kucēnus un svieda tos pāri pusotru metru augstam žogam.

Pārbaudes rezultātā tika izņemti un dzīvnieku patversmē “Labās mājas” nogādāti 18 suņi, no tiem – 15 apmēram divus mēnešus jauni kucēni.

Pārbaudē secināts, ka suņiem ilgstoši nebija nodrošināts svaigs ūdens un pilnvērtīga barība, veterinārā aprūpe, regulāra attārpošana, tīrība suņu būdā un laukumā, suņu pavairošanai tika izmantota slima kucīte u.c. 

Patversmē visiem suņiem tika nodrošināta labturības prasībām atbilstoša aprūpe – pilnvērtīga un vecumam atbilstoša barība, veterinārmedicīniskā aprūpe (ārstēšana, attārpošana, vakcinēšana) u.c. Visi suņi tika apzīmēti ar mikročipu un reģistrēti Lauksaimniecības datu centrā.

2018. gada oktobrī Pārtikas un veterinārais dienests pieņēma lēmumu par šo suņu konfiskāciju, bet suņu īpašniece šo lēmumu uzreiz pārsūdzēja, aizsākot garu tiesvedības procesu. Visa procesa gaitā suņi juridiski tika uzskatīti par administratīvās pārkāpuma lietas ietvaros izņemto mantu, kuru patversmei nav tiesību nodot adopcijai.

Šī gada jūnijā Apgabaltiesa pieņēma lēmumu atstāt spēkā Pārtikas un veterinārā dienesta lēmumu par šo suņu konfiskāciju, un jūlijā visi suņi beidzot tika nodoti dzīvnieku patversmei “Labās mājas” – uz to brīdi kucēni jau bija nosvinējuši gada jubileju.

"Lai nu kā, šis ir bijis garš gads mums visiem un prieks, ka tomēr beigās taisnīgums ir uzvarējis un konfiscētajiem suņiem vairs nebūs jāatgriežas tajās šausmās, no kurām viņi tika izņemti," raksta patversme.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu