Nitišs izcīna trešo vietu pasaules čempionāta posmā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Reinis Nitišs
Reinis Nitišs Foto: www.reinisnitiss.com

Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs no "GRX Taneco" komandas svētdien Zviedrijā izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta sestā posma finālā prestižākajā "SuperCar" klasē.

Nitišam šis "SuperCar" klasē ir pirmais goda pjedestāls kopš 2015.gada.

Finālā Nitišs startēja no trešās rindas un jau pirmajā aplī devās Džokera aplī, no kura izbrauca piektais. Pēc tam, kad savas pozīcijas zaudēja soms Niklass Grēnhelms, Nitišs pakāpās uz ceturto vietu.

Turpinājumā latvietis turpināja cīņu par goda pjedestālu, līdz apdzina Timiju Hansenu, pakāpdamies uz trešo vietu. Uzvaru finālā sīvā cīņā izcīnīja zviedrs Sebastians Ēriksons, kuram nieka 0,33 sekundes zaudēja Kevins Hansens, kamēr Nitišs finišēja trešais.

Ceturto vietu izcīnīja Grēnhelms, piektais bija nīderlandietis Kevins Abrings, bet ar sesto vietu samierinājās T.Hansens.

Jau ziņots, ka pusfinālā Nitišs bija trešais, bet Jānis Baumanis no STARD vienības saskārās ar tehniskām problēmām, kā rezultātā finišēja ceturtais. Pirms tam kvalifikācijā Nitišs bija ceturtais, bet Baumanis ieņēma devīto pozīciju.

Iepriekš jau ziņots, ka piektajā posmā, kas norisinājās Norvēģijā, Baumanis sacīkstes noslēdza ceturtajā vietā, tomēr vēlāk pēc konkurenta diskvalifikācijas latvietis pakāpās uz trešo vietu un izcīnīja savu pirmo trofeju kādā no pasaules rallijkrosa čempionāta posmiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ar 131 punktu ir zviedrs Kevins Hansens, kuram ar 125 punktiem seko brālis Timijs. Tikmēr trešo vietu ar 109 punktiem ieņem norvēģis Andrēass Bakerūds, ceturtais ar 97 punktiem ir Grēnhelms, bet Baumanis ar 89 punktiem atrodas piektajā pozīcijā. Savukārt Nitišs ar dalību divos posmos iekrājis 26 punktus un atrodams 16.pozīcijā.

Pasaules čempionātā šogad kopumā būs desmit posmi, no kuriem devītais septembrī notiks Biķernieku trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu