Saeima lems par Puntuļa apstiprināšanu kultūras ministra amatā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kultūras ministrs Nauris Puntulis
Kultūras ministrs Nauris Puntulis Foto: Zane Bitere/LETA

​Saeima šodien ārkārtas sēdē lems par Naura Puntuļa (VL-TB/LNNK) apstiprināšanu kultūras ministra amatā.

Sēdes sākums plānots plkst. 11.30.

Kultūras ministra amats atbrīvojās pēc līdzšinējās ministres Daces Melbārdes (VL-TB/LNNK) ievēlēšanas par Eiropas Parlamenta (EP) deputāti.

Lūgumu kultūras ministra amatā apstiprināt Puntuli Saeimā iesniedza Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Viņu izvirzīja nacionālā apvienība "Visu Latvijai!-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Puntulis ir Rīgas domes deputāts un, viņam kļūstot par kultūras ministru, darbu pašvaldības deputāta amatā atbilstoši pašvaldību vēlēšanu rezultātiem varētu sākt pedagogs Jānis Atis Krūmiņš (VL-TB/LNNK). Viņš aģentūrai LETA apliecinājis gatavību kļūt par Rīgas domes deputātu.

Puntulis savulaik bijis rokgrupas "Pērkons" solists un 90.gados kļuva par Latvijas Nacionālās operas solistu. No 1995. līdz 2000.gadam viņa bija Latvijas Mūzikas akadēmijas (LMA) solo dziedāšanas katedras vadītājs.

Politiķis LMA ieguvis maģistra grādu dziedāšanā un pedagoģijā.

Rīgas domē viņš ievēlēts otro sasaukumu pēc kārtas un pašlaik tajā vada VL-TB/LNNK frakciju.

Kā ziņots, Melbārdei kļūstot par EP deputāti, viņa vairs nepienākas Saeimas deputātes amats. Tāpēc Saeima plāno šodien akceptēt, ka Jānis Iesalnieks (VL-TB/LNNK) turpina būt deputāts ar pastāvīgo mandātu. Plānots, ka tas tiks akceptēts, uzklausot Mandātu komisijas paziņojumu, jo balsojums par Iesalnieka pilnvarām notika jau agrāk, kad Saeima apstiprināja viņa "mīksto mandātu" kā deputātam.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu