Dikļos izskanējis festivāls "Virzskaņa"

Foto
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Festivāls "Virzskaņa"
Festivāls "Virzskaņa" Foto: Reinis Doršs

Pirmo reizi Neikenkalna dabas koncertzālē Dikļos, kur pirms 155 gadiem aizsākta nerimstoša mīlestība latviešu dziedāšanai un kopā sanākšanai -  Dziesmu svētkiem - noticis pasākums, kurš vienkopus pulcēja mūziķus no Latvijas, Igaunijas un Lielbritānijas.

Par spīti laika prognozēm un piektdienas vētrai – saule sestdien caurauda debesjumu un virs Dikļiem tā visas dienas garumā spīdēja savā spožākajā ietērpā. Un tie, kuri nenobijās no prognozētajiem laika apstākļiem – izbaudīja mūzikas piepildītu dienu Neikenkalna dabas koncertzālē, kura kategorijā “Aibaca” novērtēta kā “Gada labākā būve Latvijā 2014”.

Lai gan mūzika šajā koncertzālē skan bieži - pirmo reizi te vienkopus bija pulcējušies tik daudz mūziķu, kuri skaņu virzīja laikmetīgās mūzikas virzienā. Viesus ar sparīgiem ritmiem sagaidīja Dikļu pūtēju orķestris, bet pasākums oficiāli tika atklāts uz Sidraba birzs skatuves. Uz tās uzstājās Alise Joste, Leilali ar pavadoņiem un Sus dungo dāmas. Vēlā pēcpusdienā mūzika ieskanējās uz otras - Debesu apvākotās skatuves, kur varēja sadzirdēt Doni Tondo, Ezeri, Mick Pedaja (Igaunija), Goran Gora, The Sound Poets, Storme (Lielbritānija), Frankie Animal ( Igaunija), bet pasākumu noslēdza Kārlis Kazāks un rokgrupa.

Pasākumu rīkoja Kocēnu novada pašvaldība.

Aplūko foto! Dikļos izskanējis festivāls "Virzskaņa".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu