Interesi par Strēlnieku izrādījuši arī NBA klubi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Interesi par Latvijas basketbolistu Jāni Strēlnieku, kurš karjeru turpinās Krievijas komandā Maskavas CSKA, izrādījuši arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubi, atklājis spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis.

Pašlaik 29 gadus vecais Strēlnieks ar CSKA komandu vienojies par divu gadu līgumu. Maskavas komanda aizvadītajā sezonā triumfēja Eiropas prestižākajā klubu turnīrā ULEB Eirolīgā, kā arī kļuva par čempioni VTB Vienotajā līgā.

Latvijas basketbolista aģents Artūrs Kalnītis savā "Instagram" kontā atklājis, ka interesi šovasar par Strēlnieku izrādījušas aptuveni 8 komandas. Piedāvājumi esot bijuši arī no NBA klubiem.

Ārzemju medijos iepriekš izskanēja informācija, ka Strēlnieks varētu pievienoties Spānijas klubam "Valencia", Grieķijas vienībai Atēnu "Panathinaikos" vai arī pārcelties uz Jāņa Timmas pārstāvēto Maskavas "Himki".

"Par Jāni šovasar bija liela interese, neskatoties uz to, ka viņš bija traumēts un nespēlēja kopš janvāra. Aptuveni 8 komandas bija ļoti ieinteresētas Strēlnieka pakalpojumos, bet vairāki piedāvājumi tika noraidīti," rakstīja Kalnītis.

"Jā, tādi ir (piedāvājumi no NBA klubiem), bet mums tas nav aktuāli. Ja viņam būtu 23-25 gadi, tad varētu domāt. Jānim šobrīd ir citi mērķi," atklāja aģents.

Pērn decembrī tika ziņots, ka Strēlnieks atteicies no piedāvājuma spēlēt NBA komandā Sanantonio "Spurus", kuru tolaik vēl pārstāvēja Dāvis Bertāns, kurš svētdien maiņas darījumā pārcēlās uz Vašingtonas "Wizards".

Kalnītim vaicāts, vai Strēlnieka nevēlēšanās spēlēt NBA ir saistīta ar atalgojumu vai varbūt piedāvāto spēles laiku.

"Mūsu aģentūrai atalgojums vienmēr ir bijis sekundārs faktors. Katram spēlētājam ir savi mērķi karjerā, kurus viņš cenšas sasniegt. Šobrīd Jānis koncentrējas uz uzvaru Eirolīgā, tas arī viss," raksta Kalnītis.

Aizvadītā sezona Strēlniekam noslēdzās priekšlaicīgi, jo viņš guva traumu Latvijas izlases sastāvā, cīnoties pret Melnkalnes valstsvienību 2019. gada pasaules kausa kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā spēlē.

Strēlnieks aizvadītajā sezonā Grieķijas kluba Pirejas "Olympiakos" sastāvā ULEB Eirolīgā piedalījās 20 spēlēs, vidēji guva 8,8 punktus, veica 2,0 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,9 atlēkušās bumbas.

Savukārt Grieķijas čempionātā Latvijas basketbolists 13 mačos vidēji guva 6,3 punktus un veica 2,3 rezultatīvas piespēles.

Strēlnieks karjerā divas reizes nosaukts par Latvijas labāko basketbolistu - 2015. un 2018. gadā.

Saspēles vadītājs profesionāla basketbolistu karjeru sāka "Ventspils" komandā, bet turpinājumā viņš spēlēja ārzemju klubos - Sanktpēterburgas "Spartak" (Krievija), Kijevas "Budiveļņik" (Ukraina), Bambergas "Brose" (Vācija) un Pirejas "Olympiakos" (Grieķija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu