Pentagons vēlas būvēt pats savu kosmisko mini staciju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
NASA astronauts atklātā kosmosā.
NASA astronauts atklātā kosmosā. Foto: AP/Scanpix

ASV Aizsardzības ministrija sākusi vākt kopā idejas par nākotnes kosmosa staciju, kas būtu noderīga militārajai kosmosa satelītu flotei, dažādu eksperimentu veikšanai un kādu dienu pat varētu attīstīties un uzņemt arī cilvēkus.

Pārāk sapriecāties gan pagaidām nevajadzētu, jo sākumā šī kosmiskā stacija būšot krietni vien mazāka par parastu telti.

Aizsardzības ministrijas inovāciju nodaļa, kas ir šā projekta autore, sevi apraksta kā strauji plaukstošu valdības struktūras vienību, kas sniedz atbalstu dažādām kompānijām, lai risinātu nacionālās drošības problēmas. Inovāciju nodaļa jau investējusi vairākās kompānijās, kas nodarbojas ar drošību internetā, robotiku, komunikācijām, bezpilota sistēmām, datorzinātni un kosmosa tehnoloģijām.

Kā rakstīts vietnē "Breaking Defense", nodaļas nākamā lielā ideja ir orbitālā priekšposteņa radīšana. Tā būs pašpietiekama iekārta, kas spēs atbalstīt kosmonautus, palīdzēs veikt dažādus eksperimentus mikrogravitācijā, kalpot kā noliktava un veikt virkni citu funkciju.

Pentagons arī vēlas, lai šis priekšpostenis kalpotu arī kā pietauvošanās stacija, kura ar robota rokām varētu arī savienoties ar līdzīgiem priekšposteņiem.

Sākotnēji plānots, ka kosmiskā stacija būs vien vienu kubikmetru plaša, tāpēc cilvēks uz tās vismaz pagaidām pārāk ērti justies nevarēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu