Plāno atsaukt no amata "Daugavpils satiksmes" vadītāju Savicki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

​19. jūlijā plkst. 9 sasaukta pašvaldības AS "Daugavpils satiksme" ārkārtas akcionāra sapulce, kurā no amata plānots atsaukt uzņēmuma valdes locekli Romanu Savicki, noskaidroja aģentūra LETA.

Uzņēmuma "Facebook" kontā par plānoto valdes maiņu pausts, ka "valdes maiņa varētu būt saistāma ar Daugavpils domes priekšsēdētāja politiskajām preferencēm, kā arī ar Daugavpilij solīto papildu finansējumu 10-12 miljonu eiro apmērā no Kohēzijas fonda tramvaju infrastruktūras attīstībai, lai tieši "Saskaņai" un jaunajai koalīcijai izdevīga cilvēka rokās atrastos kontrole pār piešķirtajiem Eiropas līdzekļiem".

Savickis ir vienīgais pasažieru pārvadāšanas uzņēmuma valdes loceklis. Sasauktajā sapulcē iecerēts iecelt jaunu uzņēmuma vadītāju.

Pašlaik ar pilsētas mēru Andreju Elksniņu (S) un arī Savicki aģentūrai LETA nav izdevies sazināties.

Pie varas pilsētā atkārtoti nākot Elksniņam, vadība nomainīta vairākos pašvaldības uzņēmumos.

Jau vēstīts, ka Satiksmes ministrija (SM) sākusi diskusijas ar Finanšu ministriju (FM) par iespējām pieejamo Eiropas Savienības (ES) finansējumu novirzīt Liepājas un Daugavpils pašvaldībām tramvaju sliežu infrastruktūras attīstībai, kā arī atbalstīt jaunu pasažieru elektrovilcienu iegādi. Izvērtējot Daugavpils un Liepājas iesniegtās potenciālo projektu koncepcijas, SM sagatavojusi priekšlikumu FM par papildu Kohēzijas fonda finansējuma, katrai no pašvaldībām novirzot 10 miljonus eiro tramvaju infrastruktūras turpmākai attīstībai.

Lai varētu turpināt SM priekšlikuma tālāku virzību un uzsāktu argumentētas sarunas ar Eiropas Komisiju (EK), vispirms ir jānoslēdz diskusijas ar FM un jāsaņem valdības konceptuāls atbalsts konkrētai rīcībai, tādēļ SM par finansējuma izmantošanas alternatīvām un izvēlēto risinājumu informēs Ministru kabinetu (MK), sagatavojot un virzot izskatīšanā MK attiecīgu informatīvo ziņojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu