Strēlnieks: CSKA ir viena no komandām, kurām nevar pateikt "nē"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: Edijs Pālens/LETA

Ir ļoti grūti atteikties no piedāvājuma spēlēt Krievijas spēcīgajā komandā Maskavas CSKA, kluba paziņojumā norāda Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks.

Pašlaik 29 gadus vecais Strēlnieks ar CSKA komandu vienojies par divu gadu līgumu. Maskavas komanda aizvadītajā sezonā triumfēja Eiropas prestižākajā klubu turnīrā ULEB Eirolīgā, kā arī kļuva par čempioni VTB Vienotajā līgā.

"Esmu ļoti priecīgs būt daļa no CSKA organizācijas. CSKA ir viena no tām komandām, kurām tu vienkārši nevari pateikt "nē". Man šis ir ļoti īpašs brīdis," kluba paziņojumā citēts Strēlnieks. 

"Esmu smagi strādājis un beidzot tas ir noticis. Nevaru sagaidīt, kad varēšu atgriezties laukumā," piebilda Strēlnieks, kuram traumas dēļ priekšlaicīgi noslēdzās iepriekšējā sezona.

CSKA galvenais treneris Dimitris Itudis atklāja, ka Maskavas klubs par Strēlnieku interesējās jau 2015. gadā, kad Latvijas basketbolists spēlēja Vācijas klubā Bambergas "Brose".

Treneris arī atzīmēja, ka Strēlnieks ir basketbolists, kurš var spēlēt abās aizsarga pozīcijās - gan kā saspēles vadītājs, gan kā otrais numurs.

"Strēlnieks ir kombo aizsargs ar labu pieredzi Eiropas līmenī. Viņš ir arī basketbolam labā vecumā, turklāt ļoti motivēts spēlēt mūsu komandā," norādīja Itudis.

"Mēs jau 2015. gadā kontaktējāmies par iespējamu vienošanos, kad viņš bija jaunāks. Sekojām viņa progresam visus šos gadus," piebilda CSKA galvenais treneris.

Itudis divas reizes ar CSKA komandu triumfējis ULEB Eirolīgā - 2019. un 2016. gadā. Pašlaik 48 gadus vecais Grieķijas speciālists tika atzīts par 2016. gada labāko treneri ULEB Eirolīgā.

Četras reizes Itudis ar CSKA uzvarējis VTB Vienotajā līgā, kā arī trīs reizes viņš atzīts par šīs līgas gada labāko treneri.

Jau vēstīts, ka interesi par Strēlnieku izrādījuši arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu