Putina aizliegums Krievijas aviokompānijām radīs trīs miljardus rubļu lielus zaudējumus (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Krievijas varasiestādes paziņojušas, ka tās kompensēs aviokompānijām zaudējumus, kas radušies saistībā ar aizliegumu veikt lidojumus uz Gruziju. Kopumā zaudējumi aplēsti vairāk nekā trīs miljardu rubļu (41,8 miljonu eiro) apmērā. Tāpat vairāk nekā pieciem tūkstošiem Krievijas tūristu var rasties problēmas ar atgriešanos dzimtenē.

Kā raksta “Deutsche Welle”, pirmdien stājas spēkā Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojums Krievijas aviokompānijām izpildīt reisus uz Gruziju. Šis rīkojums lidsabiedrībām radīs zaudējumus aptuveni trīs miljardu apmērā, svētdienas vakarā paziņoja Krievijas satiksmes ministrs Jevgeņijs Ditrihs.

Pēc viņa teiktā, šajā summā ir iekļauti arī tiešie zaudējumi, kā arī zaudētā peļņa. Aviosabiedrības mēneša vidū veiks aprēķinus, kas arī ļaus noteikt precīzu zaudējumu summu.

Tāpat Gruzijā atrodas vairāk nekā pieci tūkstoši tūristu no Krievijas, kuri nav izmantojuši iespēju atdot biļetes vai apmainīt tās uz datumiem pirms 8. jūlija. Ministrs paziņoja, ka valsts ir iedalījusi papildu līdzekļus, lai palīdzētu tūristiem atgriezties mājās jau šīs nedēļas laikā.

Iepriekš vēstīts, ka Putins 21. jūnijā parakstīja rīkojumu aizliegt Krievijas lidsabiedrībām lidojumus uz Gruziju. Paredzams, ka zaudējumu segšana notiks no federālā budžeta.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu