Latvijas čempionāta blakusvāģiem un kvadracikliem 3. posms Pērnavā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Pastars (www.mxphoto.lv)

Svētdien 7.jūlijā ar blakusvāģu un kvadraciklu sacensībām turpinājās Latvijas, Igaunijas un Baltijas čempionāta apvienotais posms Pērnavā. Diemžēl pēkšņās lietusgāzes dēļ sacensības nācās pārtraukt tieši pirms diviem pēdējiem un gaidītākajiem dienas braucieniem Blakusvāģu un Kvadri Open ieskaitē. Līdz ar to dienas kopvērtējums prestižākajās klasēs tika noteikts pēc pirmā starta rezultātiem.

Blakusvāģu braucienam sākoties, lielisks starts padevās mājinieku Igora Rodionova un Maurisa Lina ekipāžai. Otrais aiz viņiem - Jānis Daiders ar līdzbraucēju Tanelu Koivu. 

Lai arī Daidera ekipāža pirmos trīs apļus diezgan stabili turējās turpat aiz līdera, brauciena turpinājumā sāka niķoties motocikla dzinēja degvielas padeve, tādēļ atlikušais laiks trasē tika noripināts, mēģinot saglābt maksimāli iespējamos punktus.

Foto: Jānis Pastars (www.mxphoto.lv)

Pēc starta jucekļa ne pārāk veiksmīgs pirmais aplis bija Mārim Rupeikam ar Kasparu Liepiņu, kuri to nobrauca kā piektie. Toties brauciena otrajā daļā tika apdzītas divas konkurentu ekipāžas un rezultātā godam nopelnīta trešā vieta. Otrie rūtoto karogu ieraudzīja igauņi Gerts Gordejevs/Keits Kivaste, bet pirmie lepnā vientulībā finišā iestūrēja Igors Rodionovs un Mauriss Lina.

Neskatoties uz tehnisko neveiksmi, Latvijas/Igaunijas čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu aizvien saglabā Jāņa Daidera un Tanela Koivu ekipāža.

Rīta treniņu un kvalifikācijas braucienā kvadracikliem savas pretenzijas uz uzvaru pieteica igaunis Kevins Sārs. Savā mājas trasē viņš uzrādīja absolūti ātrāko apļa laiku, par piecām sekundēm apsteidzot tuvāko sekotāju, Latvijas pārstāvi Valēriju Kuzminu. Trešais apļa laiks vēl vienam mājiniekam Prītam Jarvlo.

Foto: Jānis Pastars (www.mxphoto.lv)

Jau ar pirmo pagriezienu pēc starta Sārs izvirzījās vadībā un turpinājumā, nemitīgi audzējot pārsvaru, neatstāja nekādas cerības pārējiem brauciena dalībniekiem. Finišā atstarpe pār otrās vietas ieguvēju igauni Martinu Filatovu bija vairāk par minūti. Trešais aiz Filatova palika Prīts Jarvlo, bet pavisam nedaudz līdz godalgoto trijniekam pietrūka Gulbenes Moto pārstāvim Valērijam Kuzminam, kas finišēja trīs motocikla tiesas aiz Jarvlo. 

Vēl tika aizvadītas sacensības Kvadri Juniori ieskaitē, kurā par uzvarētāju kronēja latvieti Ati Bredu. Kā otrais uz pjedestāla kāpa Reinis Bicāns, bet trešais palika Krievijas sportists Ivans Tarasovs.

Nākamais Latvijas čempionāta posms notiks jau šonedēļ 14.jūlijā blakus Dobelei esošajā tautas sporta bāzē “Ceļa Ēzeļi”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu