"Jauno Jāņu orķestrim" nebēdnīgs vasaras video "Meitiņas dancoja"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
“Jauno Jāņu orķestris”
“Jauno Jāņu orķestris” Foto: publicitātes

Jaunfolka grupa “Jauno Jāņu orķestris” izdod jaunu, vasarīgi nebēdnīgu mūzikas video dziesmai “Meitiņas dancoja” un aicina uz grupas koncertu 10. jūlijā, Rīgā, Karla fon Stricka villas dārzā.

“Meitiņas dancoja” ir dziesma no JJO aizvadītā gada studijas albuma “Ieviņa”. Albums nominēts balvai “Zelta mikrofons”, bet tituldziesma iekļuvusi “Muzikālās bankas” finālā, savukārt divas kompozīcijas iekļautas Vācijā izdotā izlasē “Folk and great Tunes from Latvia” (2018).

Dziesmas mūzikas autors ir Juris Kaukulis, kurš, virknējot dainu skapī atsijātus vārdus, kopā ar JJO radījis latvju dancim tuvu mūzikas audumu.

“Gribam domāt, ka atlasītajās dainās pulsējošais vitālais kods mūsu dziesmā ir tikpat klātesošs kā, iespējams, kādā zemnieku danču naktī vasaras vidū pirms simtiem gadu. Gan mūzikā, gan vārdos šis ir stāsts par brīdi, kad ļaudis mēdz ļauties bezbēdīgai dzīves baudīšanai - reizēm ziemeļnieciski smagnēji, bet enerģijai sprāgstot uz visām pusēm. Ne velti tādu pulsāciju jūtam, spēlējot “Meitiņas dancoja” JJO koncertos. Vizualizējot šo priekpilno sajūtu, dziesma video iecerēts kā dejas tempā izstāstīts mūslaiku “sapnis vasaras dienā” ar draiskiem riesta dejas motīviem,” atklāj videoklipa idejas autors Kaukulis.

Video režijas, kameras un montāžas meistars ir Ritvars Bluka. Lomās iejutušies Valmieras Drāmas teātra aktieris Kārlis Arnolds Avots un dejotāja Terēze Megija Knauere, kā arī JJO mūziķi: Juris Kaukulis, Ieva Strode, Artis Orubs, Kaspars Tobis, Andris Veinbergs un Valērijs Cīrulis un citi.

JJO pauž vissirsnīgāko pateicību Cēsu “FonoKlubam” un Martam Sildnikam par ieguldījumu video tapšanā.

Noskaties video:

Grupa “Jauno Jāņu orķestris” ir latviešu jaunfolka apvienība, ko kopā ar domubiedriem izveidojis rokmūziķis Juris Kaukulis. JJO dziesmu liriskais pamats ir latviešu dainas, kas atdzīvojas oriģinālā, elektroakustiskā mūzikā un enerģijas pilnos koncertos. JJO šobrīd aizvada aktīvu koncertvasaru un aicina uz grupas tuvāko koncertu Rīgā, Karla fon Stricka villas dārzā, 10. jūlijā, plkst. 18.00. Skanēs dziesmas no JJO albumiem “Kālabad”, “Ieviņa” un skaņu celiņa albuma “Saule brauca debesīs”. Ieeja - bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu