Rīgas dome vairākus mēnešus nav novērsusi avārijas stāvokli piegādes zonā pie Rīgas Centrāltirgus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Lai gan sākotnēji tika solīts avārijas stāvokli kanālmalā pie Rīgas Centrāltirgus novērst dažu nedēļu laikā, Rīgas dome jau vairāk nekā mēnesi nav atradusi situācijai risinājumu, noskaidroja aģentūra LETA.

29.maijā Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja lēma apturēt divus 30 miljonus eiro vērtos Rīgas kanālmalas revitalizācijas projektus Rīgas Centrāltirgus teritorijā esošās piegādes zonas sliktā tehniskā stāvokļa dēļ. Proti, piegādes zonas teritorijā bija noticis iegruvums desmit metru garumā, un ekspertu atzinumi liecina, ka visa kanālmalas atbalstsiena ir avārijas stāvoklī un ir nepieciešama tūlītēja krastmalas pārbūve, lai atjaunotu pienācīgu un neierobežotu preču piegādi tirgus paviljoniem.

Tobrīd komitejas vadītājs Aleksejs Rosļikovs solīja, ka tuvākās nedēļas laikā ar Centrāltirgus vadību un Īpašuma departamentu tiks izrunāts, kurš veiks tirgus teritorijā esošās atbalsta sienas avārijas stāvokļa novēršanu, jo darbi bija jāsāk nekavējoties.

Tomēr līdz pat šim brīdim nekādi remonti nav notikuši. Pēc Rosļikova teiktā, jautājums par avārijas stāvokļa novēršanu ir jārisina Centrāltirgum un Īpašuma departamentam, jo Pilsētas attīstības komiteja nav šīs teritorijas pārzinis un nevar pieņemt lēmumus par tās atjaunošanu.

Savukārt Centrāltirgus mārketinga un komunikācijas daļas vadītājs Aleksandrs Šuņins aģentūrai LETA norādīja, ka oficiālo vēstuli no Rīgas domes Attīstības departamenta par pilsētas kanālmalas atjaunošanas projekta atlikšanu uzņēmums saņēmis tikai 5.jūlijā.

Pēc minētās avārijas situācijas Centrāltirgus vērsies pie diviem uzņēmumiem - Baltijas Jūras ģeoloģijas centrs veicis zemūdens apskati, savukārt "Projekts 3" sniedzis inženiertehnisko atzinumu par iebrukumu.

"No tā brīža Centrāltirgus nodarbojas ar situācijas monitoringu. Paralēli esam vērsušies pie Īpašuma departamenta, un 4.jūlijā departamenta tehniskie speciālisti apsekoja iebrukuma vietu. Divu nedēļu laikā mēs saņemsim atbildi par to, kas ir nepieciešams avārijas stāvokļa novēršanai kanālmalā," sacīja Šuņins.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Oksana Dumpe jau 17.aprīļa Pilsētas īpašuma komitejas izbraukuma sēdē Centrāltirgū vērsa uzmanību uz kritisko piegādes zonas stāvokli.

Kā ziņots, Pilsētas attīstības departamenta iecerējis pilsētas kanālmalas atjaunošanu, kas sastāvētu no diviem posmiem - Rīgas Centrāltirgus kanālmalas infrastruktūras un publiskās ārtelpas sakārtošanas un Centrāltirgus pazemes pagrabu pārbūves uzņēmējdarbības veicināšanai.

Pirmā projekta vērtība ir 13,35 miljoni eiro, no kuriem 2,75 miljonus eiro plānots piesaistīt no Eiropas Savienības (ES) fondiem, 1,3 miljonus - no valsts budžeta, bet 9,29 miljonus eiro - no pašvaldības budžeta. Savukārt kanālmalas infrastruktūras un publiskās ārtelpas sakārtošanas projekta kopējās izmaksas tika lēstas 16,65 miljonu eiro apmērā. 2,42 miljonus eiro plānots piesaistīt no Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF), 1,9 miljonus eiro piešķirtu valsts, bet 12,32 miljonus - pašvaldība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu