Rallijā Estonia gaidāmas sīvas cīņas junioru ieskaitē

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Shell Helix Rally Estonia būs ne tikai kārtējais Igaunijas rallija čempionāta posms, tā ietvaros norisināsies arī Igaunijas junioru izaicinājuma cīņas. Tās tiek organizētas ar M-Sport, Pirelli, MM-Motorsport un OT Racing atbalstu, un sezonas noslēguma galvenās balvas vērtība ir 90 000 eiro. Spriežot pēc līdzšinējām cīņām, kurās līdzīga vecuma braucēji startē ar Ford Fiesta R2 priekšpiedziņas mašīnām, kam uzautas vienādas Pirelli riepas, arī Shell Helix Rally Estonia būs karsti.

Pēc aizvadītajiem junioru izaicinājuma cīņu trim posmiem līderi ir Kens Torns un Kauri Pannass. Viņi ar savu M-Sport Ford Fiesta R2T šogad izcīnījuši uzvaras divos FIA Eiropas rallija čempionāta posmos ERC 3 junioru klasē.

"Konkurence Igaunijā vienmēr ir bijusi sīva. Visi vīri ir spēcīgi, un nekas nav vienkārši. Ir ļoti svarīgi, lai Igaunijā notiek šādas sacensības. Skaidrs, ka lielāko uzmanību saņems WRC braucēji, taču esmu pārliecināts, ka arī mēs spēsim izvērst cīņas, kam sekot,” - tā Kens Torns.

Foto: Publicitātes foto

Šo braucēju pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem, Robertu Virvesu un Sanderu Paulu, ir 30 punkti. Trešajā vietā tikmēr ir Rolands Poms un Kens Jarveoja, kuri šogad startē arī junioru WRC čempionātā un tajā patlaban ieņem piekto vietu. No ārvalstu braucējiem uzmanība noteikti jāpievērš Francijas junioru čempioniem Adrienam Formo/Reno Žamūlam, kā arī Latvijas čempionāta līderiem junioru ieskaitē - Adamam Vestlundam un Joakimam Sjobergam.

Rallija Estonia ieejas kartes iespējams iegādāties visās Circle K degvielas uzpildes stacijās Igaunijā par 34 eiro. Ātrumposmu ieejas punktos tās maksās 40 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu