Saulrieta koncerti Mārupē ar Gundaru Āboliņu un "Rahu the Fool"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Saulrieta koncertā Mārupē, kas norisināsies trešdien, 10. jūlijā, plkst. 19.00 uzstāsies pašmāju izpildītāji "Rahu the Fool" un Maia. Koncertu vadīs Jaunā Rīgas teātra aktieris Gundars Āboliņš, vēsta pasākuma organizatori. 

Koncertu atklās latviešu dziedātāja un sieviešu tiesību aizstāve Maia. Šogad 8. martā dziedātāja laida klajā dziesmu “Es izdzīvošu”, kas veltīts sievietēm, kuras cietušas no emocionālās un fiziskās vardarbības, un Resursu centram sievietēm "Marta".

“Dziesma stāsta par smago brīdi dzīvē, kad notiek lūzums destruktīvās attiecībās. Nav svarīgi, kurš ir pāridarītājs, vai tā ir fiziska vai emocionāla vardarbība. Tā ir vardarbība, un tā cilvēku izsūc, pazemo, izolē, līdz beidzot degradē,” tā par dziesmu MAIA.

Koncertu turpinās pašmāju grupa "Rahu the Fool". Paši sevi dēvē par muzikālu bandu, kura iedvesmu gūst no vectēvu stāstiem par mīlestību, karu, jūrām, citām, sen aizmirstām lietām – veco laiku dzīvi otrpus okeānam, kā arī par dzīvi tepat, mūsu pašu pļavu un lauku plašumos. Pati grupas mūzika nemaz nedomā ne klasificēties, ne kvalificēties kādā konkrētā žanrā vai stilā - katru reizi sanāk citādāk. To varētu raksturot kā folkmūziku ar spēcīgu džeza, blūza, hip hopa, avangarda, rockabilly, bluegrass un pasaules mūzikas sajaukumu.

Koncertu vadīs Jaunā Rīgas teātra aktieris Gundars Āboliņš. Āboliņš ir vienīgais aktieris no Baltijas, kurš savulaik uzaicināts būt par štata aktieri kādā no Rietumu teātriem. Šobrīd pēc darba Minhenes Kamerteātrī atgriezies Latvijā. 

Šis jau būs sestais koncerts no 13 koncertu cikla. Koncerti norisinās katru vasaras trešdienu, aktīvās atpūtas parkā JIP Mārupīte no plkst. 19.00-23.00. Par konkrētās nedēļas māksliniekiem koncerta apmeklētāji var uzzināt piektdienās Facebook lapā.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu