Itālijā slēdz savulaik lielāko migrantu centru Eiropā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas savulaik lielākais migrantu uzņemšanas centrs Mineo, Sicīlijā, otrdien oficiāli tiks slēgts, klātesot tā dedzīgākajam kritiķim Itālijas iekšlietu ministram Mateo Salvīni.

"Solījums izpildīts," vēl pagājušajā nedēļā, kad centra pēdējie iemītnieki tika pārvietoti uz citu centru Kalabrijā, paziņoja Salvīni, kurš Itālijas valdībā ir arī viens no diviem vicepremjeriem.

Uzņemšanas centru, kas savulaik bija ASV armijas dzīvojamais komplekss un atgādina amerikāņu priekšpilsētu, tagad apsargā Itālijas armijas karavīri.

2014.gadā iemītnieku skaits Mineo sasniedza maksimumu, kad tajā bija izmitināti 4100 cilvēki.

Patlaban tiek veiktas vairākas pārbaudes saistībā ar apsūdzībām par norisēm centrā un ap to, no kurām dažās figurē bijušais Mineo mērs un bijušais centra direktors.

Tiek izmeklētas apsūdzības par negodprātīgumu pasūtījumu izpildītāju izraudzīšanos, kā arī migrantu skaita pārspīlēšanu, šādi cenšoties nodrošināt lielākas valsts subsīdijas.

Janvārī policija likvidēja nigēriešu organizētās noziedzības grupējumu, kas nodarbojās ar narkotiku tirdzniecību, kā arī prostitūcijas tīklu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu