Par epidēmijas izraisīšanu bērnudārzā tiesas priekšā stāsies divi cilvēki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: BNS foto/Scanpix

Divas personas tiks tiesātas par rupjiem sanitāri higiēnisko noteikumu pārkāpumiem ēdināšanas uzņēmumā, portālu TVNET informēja Latvijas Republikas prokuratūrā. 

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu pret divām personām, kas apsūdētas par sanitāri higiēniskās un epidemioloģiskās drošības noteikumu pārkāpšanu pārtikas ēdināšanas uzņēmumā, kā rezultātā tika izraisīta epidēmija. Abu personu bezdarbības dēļ privātajās pirmsskolas izglītības iestādēs 91 bērnam tika konstatēts salmonelozes gadījums.

Kā norādīts lēmumā, jau 2016. gada septembrī 97 personas privātajās pirmsskolas izglītības iestādēs Rīgā tika inficētas ar baktēriju “salmonella enteriditis”, kas notika, ēdot minētā pārtikas ēdināšanas uzņēmuma piegādāto piesārņoto ēdienu.

Taču apsūdzētie, būdami uzņēmuma atbildīgās personas, neveica darbības un nenodrošināja sanitāri higiēnisko un epidemioloģisko drošības noteikumu normu izpildīšanu un ievērošanu uzņēmumā. Tā rezultātā 2018. gada janvārī vairākās pirmsskolas izglītības iestādēs Rīgā tika konstatēts 91 infekcijas slimības salmonelozes gadījums, t.i., tika izraisīta epidēmija.

Tādējādi abi apsūdzētie izdarīja Krimināllikuma 140. pantā paredzēto noziedzīgo nodarījumu.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu