Ja es šodien ierīkotu vannas istabu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Pēc vairāk nekā desmit gadiem, kad pats ierīkoju savu vannas istabu, varu apstiprināt divus nerakstītus noteikumus. Pirmais – pat ja viss ir izplānots līdz pat smalkākajām detaļām, ierīkojot savu sapņu vannas istabu, agrāk vai vēlāk galvā pazib doma: tagad es, visdrīzāk, kaut ko mainītu un gribētu citādi.

Otrais – ja, ierīkojot vannas istabu, mēģināsiet ietaupīt uz kvalitatīvas santehnikas iekārtas un keramikas rēķina, pirmais noteikums liks sevi manīt vēl vairāk. Kādēļ? Jo vannas istaba ir īpaša vieta mājās. Šeit jūs ienākat, ne tikai lai mazgātos, bet arī lai atpūstos, relaksētos, atgūtu spēkus un paliktu vienatnē. Un vēl. Laika gaitā vēlmes un sapņi mainās, santehnikas tehnoloģijas uzlabojas, tomēr vannas istaba ir ilgtermiņa mājas projekts, kurā ieguldījumi patiešām atmaksāsies, arī ja nākotnē personīgie ieradumi vai vajadzības mainīsies. Tātad, kam jāpievērš uzmanība jau šodien, lai pirmais noteikums neapstiprinātos jau rīt?

... painteresētos par vannas istabas kolekcijām

Lēmums izvēlēties vairāku ražotāju santehnikas keramiku un aprīkojumu gan tagad, gan pirms desmit gadiem izklausās loģiski: iespējams, ka uzticaties viena ražotāja kvalitātei, cita – dizainam, bet trešais pārstāvis piedāvā patiešām labu atlaidi. Vienlaikus tās ir lielas galvassāpes un risks, tādēļ lēmumam izvēlēties viena ražotāja izveidotu vannas istabas kolekciju mūsdienās ir vairāk plusu nekā mīnusu. Priekšrocības? Pirmkārt, liels skaits dizaineru un tehnologu jau ir padomājuši jūsu vietā par to, kā visas santehnikas iekārtas, keramiku un mēbeles saskaņot gan stila, gan funkcionalitātes ziņā. Tādējādi jūs izvairīsieties no kļūdām, kas vēlāk var nopietni kaitināt. Piemēram, pienācīgi nesaskaņojot maisītāja augstumu un izlietnes dziļumu, ūdens var pārāk šļakstīties vai radīt vēl dažādas citas neērtības. Otrkārt, neradīsies montāžas problēmas, jo šajās kolekcijās viss ir saskaņots un pārdomāts līdz pat smalkākajām detaļām. Treškārt, tā kā vannas istabā ir svarīgs katrs centimetrs, šādām kolekcijām ir daudz vairāk dažādu aprīkojuma izkārtojuma un telpu efektīvas izmantošanas variantu, kā arī ir novērstas rupjas projektēšanas kļūdas. Visbeidzot šādu kolekciju izvēle palīdz precīzāk plānot budžetu un izvairīties no neparedzētām izmaksām.

Foto: Publicitātes foto

Sērija „Essence”; ražotājs – GROHE.

Vai atzīts santehnikas iekārtu ražotājs var nodrošināt, piemēram, arī izlietņu vai vannu kvalitāti? Atbilde – jā, tā ir, jo šādas kolekcijas piedāvā pasaulē zināmi ražotāji, kas neriskēs ar sava zīmola reputāciju. Viena no tādām – vācu uzņēmums Grohe, kas pieder Japānas santehnikas uzņēmumam „Lixil Water Technology”, šogad prezentēja ceturto sava zīmola keramikas sēriju Essence, kas papildina pirms tam piedāvātās kolekcijas Cube, Euroun „Bau. Vai uzņēmums, kas visā pasaulē ir pazīstams ar santehnikas inovācijām, riskētu sabojāt savu reputāciju ar keramikas kvalitāti? Atbilde ir skaidra – nē.

... neignorētu sēdpodu

Jā, varbūt tas ir ne pārāk ērti, bet par sēdpodiem ir jārunā atsevišķi, jo tas ir aprīkojums, kas pēdējos gados ir piedzīvojis lielākās tehnoloģiskās izmaiņas. Mūsdienu sēdpodiem var būt integrēta arī bidē funkcija ar tādām īpašībām kā ūdens plūsmas intensitāte, temperatūra, sprauslu stāvoklis un kustības kontrole, īpašs apgaismojums vai pat funkciju vadība ne tikai ar īpašu pulti, bet arī ar viedtālruni. Tomēr, to izvēloties, es pievērsu uzmanību šādiem pamatkritērijiem: komforts, higiēna, ekonomiskums un ērta apkope. Par ērtu var dēvēt tikai tādu sēdpodu, kas nevis spēlē jūsu iecienītāko mūziku, bet kuram ir integrēta bidē mazgāšanas un žāvēšanas funkcija. Efektīvu higiēnu, pirmkārt, nodrošina īpašas keramikas un skalošanas tehnoloģijas. Piemēram, Groheir ieviesusi „PureGuard”, ar kuras palīdzību uz keramikas virsmas neuzkrājas netīrumi un baktērijas.

Foto: Publicitātes foto

Sēdpods „Sensia Arena”; ražotājs – GROHE.

Ar skalošanas tehnoloģiju „Triple Vortex” ūdens izplūst no trim punktiem, veidojot ūdens virpuļus, kas noskalo ar minimālu ūdens patēriņu. Jaunās paaudzes „Grohe” sēdpodiem nav apmaļu, tādēļ netīrumiem nav kur uzkrāties, un šādu sēdpodu apkope ir vienkāršāka un efektīvāka.

... pievērstu uzmanību jaucējkrānu dizainam un krāsai

Jaucējkrāniem jābūt ne tikai uzticamiem, kvalitatīviem vai stilīgiem, bet arī viegli tīrāmiem, kas neuzkrāj nosēdumus. Tas ir svarīgs iemesls, lai izvēlētos nevis izsmalcinātus, bet minimālisma dizaina jaucējkrānus pat, ja nepiekrītat 20. gadsimta dizaina meistara Dītera Ramsa teiktajam – „Vairāk ir mazāk”. Es pievēršu uzmanību jaucējkrāna krāsai un pārklājumam – pirms pāris gadiem Grohepiedāvāja deviņu jaunu krāsu hroma jaucējkrānus, kas pārklāti ar īpašu PVD tehnoloģiju, nodrošinot izturību pret virsmas skrāpējumiem.

... priekšroku sniegtu dušas sistēmai ar pogām

Jaucējkrāni ar vienu rokturi ir praktisks un funkcionāls risinājums, bet dušas sistēmu ir ērtāk pārvaldīt nevis ar sviriņu vai rokturiem, bet ar pogām. Tirgū ir daudz dušas sistēmu, bet Grohedušas sistēma Euphoria SmartControl sistēma to vidū īpaši izceļas, piespiežot un pagrozot pogas, var ne tikai ieslēgt vai apturēt ūdens strūklu, bet arī regulēt tās stiprumu un temperatūru.

Foto: Publicitātes foto

Dušas sistēma „Euphoria SmartControl”, ražotājs – GROHE.

... izvēlos dušu ar vairākām atšķirīgām ūdens plūsmām

Atcerieties, ka vannas istaba ir ne tikai vieta, kur mazgāties, bet arī kur atpūsties, relaksēties un atgūt spēkus. Īstam ūdens procedūru cienītājam būtu grūti iedomāties modernu dušas sistēmu bez vairākiem ūdens plūsmas režīmiem, jo no to skaita ir atkarīgs ne tikai tas, kā nomazgāsieties, bet arī, kā atpūtīsieties. Euphoria SmartControl 310 tādas ir divas, ko var izmantot gan kopā, gan atsevišķi. „PureRain” atgādina maigu vasaras lietutiņu, un ir paredzēta relaksācijai, savukārt „ActiveRain” ir spēcīga un masējoša strūkla, kas ir pietiekami stipra, lai noskalotu ziepes un izskalotu šampūnu. Euphoria SmartControl 260” modelim ir trīs dažādi strūklas režīmi: maigi ieskaujošais „Rain”, relaksējošais „SmartRain” un masējošais „Jet”, kurus var regulēt ar īpašu dušas galviņā iemontētu pogu.

Vairāk vannas istabas ideju un risinājumu.

KOMFORTS – tie ir zinoši speciālisti, kuri uzklausīs un sadzirdēs

Vannas istabu iekārtošanas darbos palīdzēs speciālista padoms – jau trīsdesmito gadu SIA "EVA-SAT" santehnikas un apkures tehnikas veikali "KOMFORTS" Rīgā, Rēzeknē, Liepājā un Ventspilī nodrošina zinošāko un pieredzējušāko profesionāļu konsultācijas un laipnu apkalpošanu. Nāciet, mēs palīdzēsim!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu