Klajā nāk Zentas Mauriņas un Vairas Vīķes-Freibergas grāmata "Sirds mozaīka. Atbalsis" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Zenta Mauriņa
Zenta Mauriņa Foto: Ekrānuzņēmums

Apgādā "Jumava" klajā nāk Zentas Mauriņas un Vairas Vīķes-Freibergas grāmata "Sirds mozaīka. Atbalsis", informē izdevēji.

"Mūsu rakstniecības virsotne. Latviešu rakstniece, kuru visaugstāk vērtē un pazīst Vācijā - tā varētu raksturot Zentu Mauriņu. Tomēr, ar izdevēja mērauklu vērtējot, Zentu Mauriņu nav viegli piedāvāt lasītājiem, tāpat kā daudzu citu mūsu klasiķu darbus. "Sirds mozaīkas" atbalsīs Zentai Mauriņai blakus nostājas Vaira Vīķe-Freiberga. Pateicoties mūsu bijušās prezidentes vārdam, grāmatu var labāk sadzirdēt šā gadsimta troksnī," tā par grāmatu apgāda "Jumava" vadītājs Juris Visockis.

"Sirds mozaīka. Atbalsis"
"Sirds mozaīka. Atbalsis" Foto: jumava.lv

"Zentas Mauriņas esejas, kas vienādi izceļas ar domu dziļumu un valodas stilu, atmiņā visvairāk iespiežas ar savu emocionālo patiesumu un ar atsevišķiem domu graudiem, kas lasītāju vedināt vedina uz viņas domām atsaukties pašam ar savām pārdomām," tā Vaira Vīķe-Freiberga.

"Neatkarīgi no mūsu gribas un vainas mums reizēm tiek uzkrautas pārāk smagas nastas, no tām atkratīties nav mūsu spēkos, bet mūsu spēkos gan ir izturēt un nesalūzt," Zenta Mauriņa.

Grāmata pieejama lielākajās grāmatnīcās un www.jumava.lv.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu