Sieviešu garīgo veselību varētu uzlabot atteikšanās no alkohola (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Jaunā pētījumā zinātnieki noskaidrojuši, ka atteikšanās no alkohola varētu uzlabot sieviešu garīgo veselību.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Canadian Medical Association Journal”, rakstīts, ka sievietēm, kuras alkoholu lieto ļoti mēreni vai atsakās no tā pavisam, varētu būt labāka garīgā veselība un mentālā pašsajūta, salīdzinot ar tām sievietēm, kuras turpina niekoties ar grādīgajiem dzērieniem.

“Vairāki pierādījumi vērš uzmanību uz iedzeršanas saikni ar veselīgu garīgo stāvokli,” preses relīzē raksta pētījuma autori.

Pētījuma praktiskajā daļā zinātnieki izpētīja vairāk nekā 10 tūkstošus Honkongas iedzīvotāju, kuri alkoholu lieto maz vai nelieto vispār. Iegūtie dati tika salīdzināti ar informāciju, kas bija iegūti no vairāk nekā 31 tūkstoša ASV iedzīvotāju.

Aptuveni 88 procenti no Honkongas pētījuma sievietēm bija nedzērājas, bet vīrieši tikai 64 procenti. Mērena alkohola lietošana ir tad, ja sieviete nedēļā izdzer septiņus vai mazāk alkoholiskos dzērienus.

Honkongas sievietēm un vīriešiem, kuri alkoholu nelieto vispār, bija vislabākais garīgās veselības stāvoklis.

“Globālais alkohola patēriņš turpinās pieaugt līdz brīdim, kad netiks liktas lietā efektīvas tā apkarošanas stratēģijas. Mūsu atklājums liecina, ka atteikšanās no alkohola vai vismaz tā lietošana ar mēru ir labākas dzīves kvalitātes pamatā,” paziņoja pētījuma autori.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu