Hokejists Dzierkals turpina pārrunas par jaunu līgumu ar Rīgas "Dinamo" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Dzierkals
Mārtiņš Dzierkals Foto: Paula Čurkste/LETA

Uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals turpina izskatīt dažādus iespējamos karjeras attīstības ceļus, bet visaktīvāk veic pārrunas par jauna līguma noslēgšanu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas "Dinamo", spēlētājs atklāja sarunā ar TVNET.

22 gadus vecais Dzierkals aizvadītajā sezonā debitēja KHL, 42 spēlēs "Dinamo" sastāvā gūstot piecus vārtus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles. Sezonas vidū uzbrucēju arī nosūtīja uz vienības fārmklubu "Liepāja", kas spēlē "Optibet" hokeja līgā.

Dzierkals joprojām nav parakstījis jaunu līgumu, sarunā ar TVNET paužot, ka pagaidām nav skaidrības, kuru komandu viņš pārstāvēs nākamajā sezonā.

"Pats vēl īsti nezinu, kas un kā būs. Līguma uz nākamo sezonu man nav. Šobrīd izvērtēju visas iespējas. Visvairāk runāju ar [Rīgas "Dinamo" galveno treneri un ģenerālmenedžeri] Ģirtu Ankipānu. Ceru arī pats drīzumā uzzināt kādus jaunumus," pauda hokejists.

Vasaras sākumā kuluāros runāja, ka Dzierkals varētu atgriezties Ziemeļamerikā, lai karjeru turpinātu Amerikas Hokeja līgā (AHL). Spēlētājs nenoliedza šādu iespējamību, bet uzsvēra, ka situācija nav vienkārša, jo tiesības uz viņu joprojām pieder Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubam Toronto "Maple Leafs".

"Tur ir sarežģīta situācija. Joprojām piederu Toronto, tāpēc drīkstu uzklausīt tikai viņu piedāvājumus. Pats personīgi no viņiem nekādu ziņu neesmu saņēmis. Aģents gan kaut ko esot ar viņiem pārrunājis," atklāja viens no savas paaudzes talantīgākajiem hokejistiem.

Dzierkals pirms pagājušas sezonas pievienojās Rīgas "Dinamo", bet pirms tam pirmo sezonu pieaugušo hokejā aizvadīja ECHL klubā Orlando "Solar Bears". Sezonas vidū viņš saņēma izsaukumu arī uz AHL komandu Toronto "Marlies", kur gan nospēlēja vien četrus mačus. Šis klubs sezonas izskaņā kļuva par Kaldera kausa čemponiem.

Latvieti 2015.gada NHL jauno spēlētāju drafta 3.kārtā ar kopējo 68.numuru izvēlējās Toronto "Maple Leafs" vienība.

Dzierkals pārstāvēja Latvijas hokeja izlasi 2019.gada pasaules čempionātā Bratislavā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu