Saeimas komisija neatbalsta priekšlikumu atteikties no deputātu transporta un īres kompensācijām (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Aldis Gobzems
Saeimas deputāts Aldis Gobzems Foto: Zane Bitere/LETA

Saeimas Juridiskās komisijas vairākums šodien neatbalstīja priekšlikumu atteikties no parlamenta deputātu transporta un dzīvokļa īres kompensācijām, kas atkarīgas no parlamentārieša dzīvesvietas attāluma līdz Rīgai.

Par šo Jaunās konservatīvās partijas priekšlikumu raisījās plašas diskusijas. Kompensāciju nepieciešamība tika skaidrota ar to, ka ir deputāti, kas objektīvi dzīvo tālāk no Rīgas. Tāpat tika pausts, ka parlamentāriešiem nepieciešams saglabāt saikni ar reģionu, no kura viņi ir ievēlēti.

Deputāts Aldis Gobzems pauda, ka deputātam būtu jābūt atbilstošam atalgojumam, kas arī ļautu atteikties no kompensācijām.

Saeimas komisija arī noraidīja Gobzema priekšlikumu noteikt tālāku attālumu no Rīgas, pēc kura varētu pieprasīt kompensāciju.

Pēc komisijas priekšsēdētājas Jutas Strīķes (JKP) vaicājuma par iespējām sekot līdzi, kā deputāti ir izlietojuši kompensācijas, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāve pastāstīja, ka iestāde seko līdzi publiskajai informācijai un nepieciešamības gadījumā var pieprasīt informāciju, arī nerosinot kriminālprocesu.

Saeimas Juridiskā komisija pie priekšlikumiem Saeimas Kārtības rullī plāno turpināt strādāt 13.augustā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu