Medijs: "Lakers" plāno Lebronu izmantot kā saspēles vadītāju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss
Lebrons Džeimss Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) nākamajā sezonā Losandželosas "Lakers" komanda plāno līgas zvaigzni Lebronu Džeimsu starta piecniekā izmantot saspēles vadītāja pozīcijā, vēsta "Yahoo Sports".

Pašlaik 34 gadus vecajam Džeimsam nākamā būs 17. sezona viņa karjerā NBA. Karjeras lielāko daļu viņš ir spēlējis uzbrucēja pozīcijā, taču atsevišķos posmos ir vadījis arī saspēli.

Tiesa, arī uzbrucēja pozīcijā Džeimss allaž daudz spēlējis ar bumbu, dalot komandas biedriem rezultatīvas piespēles. Viņš patlaban ierindojas 10. vietā NBA vēsturē labāko piespēlētāju sarakstā ar 8662 rezultatīvām piespēlēm.

"Yahoo Sports" vēsta, ka "Lakers" galvenais treneris Frenks Vogels, kurš amatā tika apstiprināts pēc iepriekšējās sezonas, vēlas "atraisīt citu elementu Džeimsa spēlē".

Džeimss pagājušajā sezonā, kas viņam bija pirmā "Lakers" sastāvā, cirkšņa traumas dēļ aizvadīja tikai 55 spēles. "Yahoo Sports" avots norādījis, ka Džeimss no traumas esot atguvies un atgriezies lieliskā sportiskajā formā.

Pēdējās trijās sezonās Džeimss vidēji spēlē NBA regulārajā čempionātā atdevis vairāk nekā 8 rezultatīvas piespēles. 2017./18. gada sezonā viņš sasniedza karjeras rekordu, vidēji atzīmējoties ar 9,1 piespēli.

"Yahoo Sports" avots norādījis, ka "Lakers" plāno sākumsastāvā aizsargu pozīcijās izmantot Džeimsu un NBA aizvadītās sezonas čempionu Deniju Grīnu, kurš nesen vienojās par divu gadu līgumu ar Losandželosas klubu.

Džeimss kopumā karjerā NBA regulārajā čempionātā vidēji spēlē guvis 27,2 punktus, izcīnījis 7,4 atlēkušās bumbas un veicis 7,2 rezultatīvas piespēles.

"Lakers" šovasar pastiprināja sastāvu ar līgas zvaigznēm Entoniju Deivisu un Demarkusu Kazinsu, kļūstot par vienu no galvenajām pretendentēm nākamsezon cīņā par NBA čempiontitulu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu