Džonsons izvairīgs par iespējamo demisiju "Brexit" aizkavēšanas gadījumā

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lielbritānijas bijušais ārlietu ministrs Boriss Džonsons
Lielbritānijas bijušais ārlietu ministrs Boriss Džonsons Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas bijušais ārlietu ministrs Boriss Džonsons, kuru uzskata par favorītu cīņā par Konservatīvās partijas līdera amatu, otrdienas vakarā televīzijas debatēs ar sāncensi Džeremiju Hantu atteicās sniegt skaidru atbildi, vai viņš atkāpsies no premjerministra amata, ja Lielbritānija neizstāsies no Eiropas Savienības (ES) līdz 31.oktobrim.

Hants, kurš pašlaik ieņem ārlietu ministra amatu, Džonsonam vaicāja, vai gadījumā, ja viņš kļūs par premjerministru, viņš no amata atkāpsies, ja "Brexit" netiks īstenots līdz paredzētajam termiņam - 31.oktobrim.

Džonsons galu galā atbildēja: "Es uzskatu, ka tas ir ļoti svarīgi neprognozēt tādus apstākļus, kuros mēs nespētu pamest ES 31.oktobrī."

"Es nevēlos piedāvāt ES perspektīvu, ka viņi var sekmēt manu demisiju, atsakoties piekrist vienošanās nosacījumiem," viņš piebilda.

Savukārt Hants atgādināja, ka Džonsons iepriekš sacījis par "Brexit" īstenošanu līdz 31.oktobrim - tas ir "jāpaveic vai jāmirst".

160 000 Konservatīvās partijas biedru balso vēlēšanās, lai izraudzītos premjerministres Terēzas Mejas amata mantinieku, kas no amata atkāpās, nespējot panākt parlamenta atbalstu "Brexit" vienošanās nosacījumiem, kādus viņa panāca sarunās ar Briseli.

Džonsons iepriekš sacījis, ka panāks "Brexit" īstenošanu līdz 31.oktobrim - ar vienošanos vai bez.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu