No piedeguša ēdiena piedūmotām telpām Valmierā izglābj cilvēku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Otrdien no piedeguša ēdiena piedūmotām telpām Valmierā izglābts cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Īsi pirms plkst.15 glābējiem ziņots par kādā dzīvojamā mājā redzamiem dūmiem. Ierodoties ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienā no ēkas dzīvokļiem bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Ugunsdzēsēji no piedūmotajām telpām izglāba cilvēku, kurš tika nodots mediķiem.

Ik dienas VUGD saņem vairākus līdzīgus izsaukumus. Šie ugunsgrēki parasti ir nelielā platībā, tomēr to radītais piedūmojums var būtiski kaitēt mājokļa iemītnieku veselībai un pat dzīvībai, skaidro dienestā. Nereti piedeguša ēdiena izraisītos ugunsgrēkos cietušos un izglābtos cilvēkus no traģēdijas šķir tikai kaimiņu un garāmgājēju modrība, kuri par redzētajiem dūmiem ziņo ugunsdzēsējiem glābējiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības rozete, elektrības instalācija, koks, elektrības stabs, sodrēji ēkas dūmvadā, divas vieglās automašīnas, mikroautobuss un kūts.

VUGD kopumā saņēma 51 izsaukumu - 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinoši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu