Bezdarba līmenis Latvijā jūnija beigās samazinājies līdz 6%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Artūrs Ķipsts/LETA

Latvijā šogad jūnija beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš, aģentūra LETA uzzināja Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Pagājušā gada jūnija beigās NVA bija reģistrēti kopumā 55 750 bezdarbnieki, kas ir par 355 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 56 105 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis jūnija beigās bija Rīgas reģionā - 4,1%, kas ir par 0,1 procentpunktu vairāk nekā mēnesi iepriekš. Tikmēr augstākais reģistrētā bezdarba līmenis bija Latgalē - 14,1%, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Vienlaikus Vidzemē un Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis jūnijā saglabājies maijā reģistrētajā līmenī un bija 5,8%. Kurzemē reģistrētais bezdarbs samazinājies par 0,1 procentpunktu un bija 6,6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

NVA dati liecina, ka Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis šogad jūnija beigās bija 3,9%, kas ir par 0,1 procentpunktu vairāk nekā mēnesi iepriekš.

Pērn jūnija beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu