Skrējēja Vaičule sasniedz pasaules Universiādes pusfinālu 200 metru distancē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Gunta Vaičule
Gunta Vaičule Foto: AFP/LETA

Viena no vadošajām Latvijas skrējējām Gunta Vaičule trešdien Itālijā sasniedza pusfinālu pasaules Universiādes 200 metru distancē.

Savā priekšsacīkšu skrējienā Vaičule ar laiku 23,22 sekundes finišēja otrajā vietā un droši kvalificējās pusfinālam. Arī starp visām 55 priekšsacīkšu dalībniecēm viņai bija otrais labākais rezultāts.

Šajā pašā distancē trešdien startēja arī Evija Šēfere, kura ar laiku 24,36 sekundes savā skrējienā bija piektā un netika pusfinālā. Summā viņai 29. rezultāts.

Pusfināli šajā distancē gaidāmi ceturtdien.

Zīmīgi, ka pirms diviem gadiem Vaičule tieši 200 metros izcīnīja sudraba godalgu.

Šajā pašā disciplīnā vīriešiem Reinis Kreipāns savā priekšsacīkšu skrējienā finišēja sestais ar laiku 22,35 sekundes, kas ir viņa personīgais rekords. Tiesa, kopējā ieskaitē tas bija vien 48. rezultāts starp 57 finišu sasniegušiem sportistiem.

Tikmēr peldēšanā 400 metru kompleksajā distancē Emīls Pone palika 31.vietā starp 39 dalībniekiem un tālākām kārtām nekvalificējās.

Latviju sacensībās pārstāv 32 sportisti no 11 Latvijas augstskolām, kā arī divām ārzemju izglītības iestādēm. Latvijas studenti startē deviņos sporta veidos: basketbolā vīriešiem, džudo, šaušanā, paukošanā, peldēšanā, teikvondo, tenisā, sporta vingrošanā un vieglatlētikā.

Pirms diviem gadiem Universiādē Latvijas delegācija izcīnīja trīs medaļas. Pie sudraba tika basketbolisti un Gunta Vaičule 200 metru sprintā, kamēr bronzu trīssoļlēkšanā ieguva Māra Grīva.

Pasaules Universiāde noslēgsies nedēļas nogalē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu