Dairim Bertānam bijusi iespēja karjeru turpināt Grieķijā vai Lietuvā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: La Presse/Scanpix

Latvijas basketbolistam Dairim Bertānam, kurš nesen vienojās par līgumu ar Krievijas klubu Maskavas apgabala "Himki", bijusi iespēja karjeru turpināt arī Grieķijā vai Lietuvā.

Dairis Bertāns pirmdien parakstīja divu gadu līgumu ar "Himki" komandu, kurā nākamsezon spēlēs arī Latvijas basketbolists Jānis Timma.

"Himki" komandas preses dienests sagatavojis rakstu par Dairi Bertānu, publicējot basketbolista aģenta Artūra Kalnīša izteikums.

"Nākamie 4-5 gadi būs labākie viņa karjerā, tāpēc nolēmām parakstīt līgumu ar komandu, kurai ir pa spēkam cīnīties par vietu Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrā," norādīja Kalnītis.

Latvijas basketbolista aģents atklāja, ka Dairim Bertānam bijusi iespēja spēlēt arī Atēnu "Panathinaikos" un Kauņas "Žalgiris".

"Mēs runājām ar "Pao" un "Žalgiris", taču pēc sarunas ar (ģenerāldirektoru) Pāvelu Astahovu un (galveno treneri) Rimu Kurtinaiti, kuri skaidri iezīmēja viņa lomu komandā, sapratām, ka šis mums ir labākais variants."

Savas domas par Dairi Bertānu izteica arī Ainars Bagatskis, kurš vairākus gadus strādāja ar basketbolistu, būdams Latvijas izlases galvenais treneris.

"Viņš ir ļoti paklausīgs un disciplinēts. Viņam nav starpības, kādā pozīcijā doties laukumā - spēlēt kā saspēles vadītājam vai uzbrūkošajam aizsargam - galvenais ir palīdzēt komandai. Viņš ir lielisks komandas spēlētājs, profesionāla sportista paraugs."

Bagatskis atzīmēja, ka Dairim Bertānam esot svarīga trenera uzticība, tāpēc viņam vajadzīgs spēles laiks, lai parādītu labu sniegumu laukumā.

"Dairim pats svarīgākais ir trenera uzticība. Ja Kurtinaiša kungs dos viņam lielu spēles laiku, tad Dairis spēs nopelnīt tikpat augstu statistiku kā izlasē. Man ir mīkla, kādēļ iepriekšējie treneri viņa klubos, ieskaitot (Deividu) Blatu, nespēja izmantot visu viņa potenciālu. Ceru, ka pie Rima viņš sevi apliecinās kā vienu no labākajiem aizsargiem Eiropā."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu