Lietuva nolēmusi bloķēt piekļuvi "Sputņik" portālam par autortiesību pārkāpumiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lietuvas Radio un televīzijas komisija (LRTK) trešdien nolēmusi, ka propagandas medija "Sputņik" portāls lietuviešu valodā jābloķē saistībā ar autortiesību pārkāpumu, un vērsīsies tiesā, lūdzot noteikt, ka interneta pakalpojumu sniedzējiem ir jābloķē pieeja vietnei "Sputniknews.lt".

Šis lēmums pieņemts sakarā ar to, ka portāls bez atļaujas pārpublicējis Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas ziņu portāla "Lrt.lt" publikācijas.

Kā komisijas sēdē norādījis tās vadītājs Mants Martišus, "Sputņik" nav reaģējis uz brīdinājumiem neizmantot svešu saturu.

"Tīmekļa vietnes administrācija nedara neko, lai izņemtu nelikumīgi publiskoto saturu, ko aizsargā autortiesības," viņš sacījis.

Komisija konstatējusi, ka "Sputņik" portālā nelikumīgi publicēti gandrīz 1500 rakstu, pastāstījis LRTK saimniecisko subjektu darbības uzraudzības nodaļas galvenais speciālists Andrjus Katins.

Pēc Martišus teiktā, ja "Sputņik" novērstu pārkāpumus, tas varētu vērsties pie komisijas un lūgt atjaunot piekļuvi portālam.

LRTK pārstāvji uzsvēruši, ka šis lēmums nav saistīts ar "Sputņik" izplatīto saturu.

Lietuvas izlūkdienesti pērn brīdināja, ka šis portāls ir viens no Krievijas informācijas politikas instrumentiem Lietuvā, norādot, ka tas cenšas paplašināt Maskavas ietekmi Lietuvas informācijas telpā, izplatīt Rietumiem nelabvēlīgu noskaņojumu un veidot Krievijai labvēlīgu sabiedrisko domu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu